Julkonsert i Kronoby kyrka

04.12.2018

På Luciamorgonen den 13.12 kl. 9.00 bjuder Ådalens skola samt Kronoby Gymnasium på en konsert med inslag av Lucia i Kronoby kyrka.

Skolorna har en lång tradition av körsång i juletid och i år satsar man på att framföra traditionella svenska och engelskspråkiga jul- samt Luciasånger.
Bland  sångerna kan nämnas Jul, Jul, strålande jul samt Koppången som framförs av Gymnasiekören. En stjärna lyser så klart samt Light a candle och Go tell it on the Mountain framförs av Ådalenkören. Mindre ensembler i åttan och nian framför sångerna  Frid på Jord samt Herdar som på fälten vakat.

 Nytt för i år är att en stråkorkester har bildats. Orkestern består av elever från både Ådalens skola samt gymnasiet. Pachelbels Kanon framförs samt Ave Maria  av Bach/Gounod.

Traditionen i Kronoby-skolorna är att det är åk 8 som står för Lucia inslaget, så också detta år. Upp emot 25 flickor deltar i Luciaföljet. Tillsammans med ett 80- tal medverkande hoppas eleverna få bjuda på en morgon tillsammans i  ljus, hopp och värme.

Tillfället är öppet för allmänheten och konserten ges också i repris fredagen den 14.12 kl. 19 i Kronoby kyrka.

Inträdet är fritt.

Välkomna!

lucia