Öppet hus i Kommungården

11.02.2019


Onsdagen den 20.2.2019 kl. 9-18 ordnas det Öppet hus i Kommungården i Kronoby. Evenemanget är en del av Kronoby 50 -firandet.

Det ordnas två guidningar i Kommungården under dagens lopp kl. 13 och 15. Guidningarna är tvåspråkiga och under dem kan man bekanta sig med dem som jobbar i huset och även få höra husets historia. Man får även bekanta sig med skyddsutrymmen och vi öppnar även dörrarna till arkivet, dit bara få har nycklar.

På dagen kl.14 berättar Nedervetilbördige Minna Leigh om Nedervetildialekten. Leigh bor nu i Kalifornien och gör från soliga stränder podcaster om dialekten, som hon nu berättar om i Kommungården.

Klockan fyra öppnas dörrarna till fullmäktigesalen och det är dags för Fråga kommunfullmäktige. Då får kommuninvånare fråga ledamöterna, som är på plats, om allt möjligt. Ifall man inte själv vill ställa sin fråga, kan man skriva ner den på en lapp och ställa den i lådan vid dörren, så ställer tillfällets ordförande frågan till ledamöterna.

Under dagens lopp är det även fritt fram att gå runt i Kommungården på egen hand och bekanta sig med personalen och utrymmen. Personalen har gjort en presentation av sig själv och sin uppgift i kommunen, och den kan man läsa vid personens arbetsrum. Dessa presentationer hjälper även till i "Skattjakten", där man ska hitta svar på knepiga frågor. Bland alla som deltagit i Skattjakten under dagens lopp lottar vi ut presentkort till företag i kommunen.

Under dagen kan man såklart även diskutera med personalen, ge feedback på allt mellan himmel och jord samt berätta om sina önskemål inför kommande år. Och vi har såklart inte heller glömt bort serveringen, utan alla får säkert i sig en skvätt eller två!

VÄLKOMMEN!