Vuokrausehdot

Kronoby Bostäderin vuokrausehdot

 

Vuokrahakemus             

Hakemus voi täyttää toimistolla tai netin kautta. Tulevan vuokralaisen tulee olla täyttänyt 18 vuotta, jotta voi allekirjoittaa vuokrasopimuksen.

Maksukyky                       

Vuokralaisen maksukyky arvioidaan hakemukseen liitettävän tietojen (palkka-, eläke-, työmarkkinatuki/työttömyyskorvaustodistusten tai muiden  työmarkkinapolitiikan toimepideohjelmien) perusteella.

Luottotietomerkinnät      

Jos merkintä koskee pientä summaa, joka ei saa olla vuokravelka meille tai toiselle vuokranantajalle, ja se on maksettu, voimme harkita vuokrahakemuksen hyväksymistä. Muuten sanomme ei kiitos vuokralaisille, joilla on luottomerkintä. Luottotiedot tarkistetaan ennen vuokrahakemuksen hyväksymistä.

Suositukset                     

Suosituksia edelliseltä vuokranantajalta ja/tai työnantajalta pitää tarvittaessa esittää.

Störningsfritt boende     

Tulevalla vuokralaisella ei saa olla häiriömerkintöjä aikaisemmalta asumisajalta Kronoby bostäderin taloyhtiössä tai muualta viimeisten kolmen vuoden aikana.

Vakuus                             

Vakuus on yhden kuukauden vuokra vastaava summa ja maksetaan ennen vuokrasuhteen alkamista. Vakuus voi myös sopimuksen mukaan olla kahden henkilön allekirjoittama omavelkainen takaus.   

Kotivakuutus                   

Voimassa oleva koti- ja vastuuvakuutus liitetään vuokrasopimukseen. Vakuutusyhtiön nimi kirjataan vuokrasopimukseen.

Vuokranmaksu               

Vuokra maksetaan aina ennakkoon, kuukauden 5. päivänä. Tilisiirrot saadaan postin kautta muutaman päivän päästä vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Sähkösopimus                

Jotta sisäänmuutto olisi teille mahdollisimman mutkaton, ilmoitamme muutostanne sähkölaitokselle. Täällä tavoin saatte sähkölaskun suoraan kotiin.  

Muuttoilmoitus                

Muuttoilmoitus tehdään lähimpään postikonttoriin, maistraattiin tai soittamalla muuttoilmoituspuhelimeen 0295 535 535. Kun teette ilmoituksen jo viikkoa ennen muuttoa, saatte postinne heti oikeaan osoitteeseen (maistraatille muuttoilmoitus on lakisääteisesti tehtevä viikon kuluessa muutosta).

Tarkastus                         

Vuokralainen ja Kronoby bostäderin edustaja tarkistavat yhdessä asunnon kuntoa vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Asunnon mahdolliset viat ja puutteet kirjataan.

Astianpesukone             

Ainoastaan ammattimies saa asentaa astianpesukoneen, ja vain Kronoby bostäderin luvalla. Mahdolliset poistettavat kaapit ja kaapinovet säilytetään.

Avaimet                            

Lisää avaimia saadan korvausta vastaan Kronoby bostäderilta. Vuokralainen ei saa koskaan teettää avaimia.

Vuokralaisten valinta     

Kiinteistö Oy Kronoby Bostäder pidättää oikeuden valita vapaasti vuokralaisensa.