Sagor

Ponnyn utan namn

Hej, jag heter…eh…jag.. jag har faktiskt inget namn. Jag tror att jag är tio år. Min päls ser brun ut för den är så smutsig, men egentligen är jag helt vit. Det var jag i alla fall för två år sen. Jag bor hos en elak gubbe som aldrig ger mig mat eller vatten.
Han borstar mig aldrig och klappar mig inte heller. Gubben vill att jag ska svälta ihjäl. Bara för att jag är en liten ponny. Men för tre dagar sen hände något fantastiskt. Två flickor cyklade förbi min
hage och såg mig. De tyckte antagligen att jag såg misshandlad ut. De svängde om och sen kom de tillbaka med ryktsaker och mat åt mig. Sen den dagen har de alltid skött om mig. De funderar till och med på att köpa mig. Den elaka gubben ser
jag aldrig mer. Jag har verkligen haft tur!
Fanny

Hunden Mozart
Det var en gång en hund som hette Mozart som bodde i Sverige. Han var helt ensam och ledsen. En dag for han på en hund skola med hans ägare.  Då frågade Mia som var läraren vid hund skolan vad Mozart var för en ras då sa ägaren han är en bland ras, då skrattade alla andra hundar. Mozart blev retad varje dag. Men en hund retade inte Mozart hon hette Diana. Varje dag kom Diana och hälsa på Mozart, de blev goda vänner.

Mozarts ägare hette Lovisa. Varje dag for Lovisa ut och gå med Mozart och Diana och hennes ägare som hette Sabina. En dag for Diana och Mozart ut på en promenad själv och då kom en stor bil. Dendär bilen hade Diana sett förut, det var hund fångarna! Diana sprang i väg. Men Mozart fattade inte vad Diana sa för att han hade just flyttat till Sverige. Men han sprang ändå. Han gömde sig bakom en bil. Han hörde att bilen stannade. Mozart tittade upp, då såg han att de hade blivit fast av polisen. Mozart trodde att han hade blivit jagad men det tvärtom. Hundfångarna hade kört för hårt. Vilken tur tänkte Mozart, men var är Diana? Mozart gick hemåt. När han kom hem satt Lovisa och Diana och värmde sig vid spisen. Vilken tur att du kom hem sa Lovisa. Då sa Sabina att vi alltid måste komma med ut och gå. Då levde de lyckliga i alla sina dar.
Vanessa

Hunden Maja vilse i skogen

Maja är en snäll och lydig hund. En dag i veckan får hon vara utan koppel! Men den här dagen var den sista!
Där är en hare! Gissa om Maja blev upplivad och sprang efter så fort som hon kunde! Men vart tog haren vägen? Maja vände sig om! (SKIT OCKSÅ) Nu har jag gått vilse! det blev mörkare och mörkare. Då kom Maja ihåg att husse skulle lägga ut kött! Maja sprang så fort hon kunde mot den härliga doften av köttet. Då hittade hon hem.
Slut

Vilma åk 4

Räven Kaisa

Räven Kaisa hittade en gång en pojke och då visste Kaisa att hon ska få ungar men hon var så rädd att hon sade till mannen sin att hon inte ville ha små odjur. Hon sade till mannen sin att hon inte vill ha små rävungar men mannen sade att han vill att hon ska få barn. Jag vill inte sa Kaisa till mannen som hette Jörgen. Kaisa var förvånad att han ville ha små ungar. Räv doktorn sade att Kaisa kan inget åt det. Men Kaisa sade att hon äter upp valparna då dom föds. Men gubben sade till gumman sin att jag vill ha ungar så då är det så.

Men jag har ungarna i magen så jag bestämmer sa Kaisa men till sist ville hon ha dem och nästa morgon födde hon 5 valpar som fick namn. Den första fick namnet Lisa och en pojke fick namnet Robin och en flicka fick namnet Fanny och en flicka fick namnet Lala och den sista flickan fick namnet Lillen för att hon var liten och röd. Mamma Kaisa hade söta små ungar och det var bättre än hon trodde. Så alla for och grävde ett hål åt sej, så de fick en bra familj. Kaisa var så glad över sin pojkvän och ungarna.

Lotta

Min alldeles egna ponny Ralli!

En dag, när jag satt i sängen och läste en bok som hette
du och din ponny, så knackade det på dörren  jag  öppnade försiktigt dörren. Utifrån kom en man som undrade om  jag ville köpa en ponny som hette Ralli. Jag blev så förvånad att det ända jag fickur mig var ett försiktigt ja. Okej sa mannen då är den såld.

När jag kom in i mitt rum börjad jag hoppa i sängen och skrika jag var så glad så att jag drog ut en sida ur min mattebok. Men så knackade någon på dörren igen det var mannen som ville sälja sin ponny han hade ponnyn i ett grimskaft  och plånboken andra handen. Jag var osäker på om jag skulle öppna. Men jag ville ju köpa ponnyn. Jag bestämde mig att öppna. Han sa här är din ponny. Men glöm inte att betala. Okej sa jag snabbt och gav honom  pengarna.

Jag hälsade på Ralli hon verkade härlig. Mannen som sålde ponnyn åkte snabb i väg. jag tänkte att jag  försöker rida nu när han inte ser mig. jag hoppade upp på hans mjuka bruna rygg. Han måste vara  världens  ponny. Men när vi skulle galoppera blev han helt vild det var svårt att hålla sig kvar. Men ändå så är hon världens bästa ponny även fast hon är lite vild.
Vanessa b

Giraffen Lollipop och Ville lejon

 

Giraffen Lollipop var inte som alla andra giraffer. När hon var liten så såg hon ett lejon som rev henne i benet men lejonet
var inte vuxen den ville bara leka. De lekte lite tills de såg två snubbar med en massa konstiga saker och en bil. Snubbarna tog fast Lollipop och lejonungen som hette Ville. De lade Lollipop och  Ville i bilen och körde långt iväg och sen släppte de dom. Lollipop sa:
–Vi är visst på ett zoo.Ett zoo, ett zoo, vad är ett zoo? frågade Ville, men han hann inte få nåt svar innan dom kastades in i olika burar.

Det var nog det sämsta zooet på hela jorden. Det var nästan inga mänskor där. Djuren var sjuka. Allt järn där var rostigt osv. Det gick ett år det blev vinter och kallt och sen tog samma snubbar dom tillbaka dit Ville och Lollipop hörde hemma. Men sen när de väl var där var ingenting som förr. Där fanns vägar och stora hus. De gick och gick men inget hände förrän de såg det… 
Där var paradiset. Där fanns en djurälskare och det var mycket bra där. De förstod att där skall vi bo. De fick ett bra liv båda två.
Sofia

Hunden Mindi
En dag var Mindi ute och gå med pappa och då kom en
annan hund. Det var en Schäfer och den bet Mindi i
tassen och det började blöda. Då for Mindi lös i skogen och vi blev ledsna, då for vi och söka henne då kom en gubbe och sa, har ni sett en hund som heter kim? Ja sa pappa och sen hittade vi Mindi, nu var vi glada igen.    

Andreas åk3

Hunden Nelli

En dag gick Nelli ut till skogen för att leka. Nelli lekte ganska länge i skogen.
Nelli märkte inte att det blev mörkare och mörkare. Nelli blev rädd och sprang i full fart hem och började sova. Nelli sov ända till klockan 11 på morgonen.

Leevi åk 3

Lejonet Jimmy
Det var en gång ¨i Afrika ett lejon som hette Jimmy
Han var det största lejonet i Afrika. Men en gång när han var på promenad då såg han en älg. Då jagade Jimmy älgen till skogen och då gick Jimmy hem.

DANIEL

En puma
Det var en gång en puma som bodde i en stuga mitt ute på savannen. En dag kom en gubbe och kidnappade puman. Han förvandlade puman till en traktor. Han började köra med traktorn och den nya traktorn blev en succé.
Simon åk 3

PUMA
Det var en gubbe som skulle bygga en ny traktor.
En dag gick  han i skogen då såg  han en puma.
Traktorn skulle få heta Case IH puma med 6,7
liters motor på 6 cylindrar. Den skulle ha 7 olika
modeller 125, 140, 155, 165, 180, 195, 210. De
traktor modeller var från 133-242 hästar med
common rail diesel motor.

Jonas

Hunden Tom                                                                                                        
Det var en gång en hund som hette Tom. En dag när
Tom var ute på promenad stötte han på en trollkarl
i svart kappa. Tom blev rädd när han såg trollkarlens
svarta tiger. Men han var inte dum han var snäll.
De blev vänner.    Thomas åk 3