Ajankohtaista koronasta

 

14.1.2021

 

 

Kokoontumisrajoitukset ja muut koronavirustilanteeseen liittyvät suositukset säilyvät ennallaan ja ovat voimassa 14.2.2021 saakka.

 

Soiten koronavalmiusryhmä haluaakin painottaa, että Soiten alueella on edelleen voimassa laaja kasvomaskisuositus. Soiten alueella yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.

 

Alueella voimassa olevat koronaviruksen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

 

Tämä tarkoittaa sitä, että kirjastoautokaan ei aja ennen 15.2.

 

Soite jakaa edelleen kasvomaskeja vähävaraisille. Vähävaraisten ilmaisia kasvomaskeja voi tiedustella numerosta 040 806 5095 ma-pe klo 9-15.

 

Koronavirusrokotukset ovat käynnissä Soiten yksiköissä. Tällä viikolla rokotukset on aloitettu Hoidon ja hoivan ikäihmisten asumisyksiköissä sekä asukkaiden että henkilökunnan rokotuksilla.

 

 

12.1.2021

 

THL:n muuttuneen suosituksen mukaisesti Soite on päivittänyt alueellisen kasvomaskin ikäsuositusta: kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Peruskoulussa kasvomaskin käyttöä suositellaan 6-luokasta lähtien. Huoltajille ja oppilaille lisätietoja Wilman kautta.

 

 

 

5.1.2021

 

Soiten alue pysyy koronaviruksen kiihtymisvaiheessa ja voimassa olevien määräysten ja suositusten määräaikaa on jatkettu 17.1.2021 saakka.

 

 

Soiten alue pysyy koronaviruksen kiihtymisvaiheessa ja voimassa olevien määräysten ja suositusten määräaikaa jatkettiin 17.1.2021 saakka.
Soiten alue pysyy koronaviruksen kiihtymisvaiheessa ja voimassa olevien määräysten ja suositusten määräaikaa jatkettiin 17.1.2021 saakka.

16.12.2020

 

Soite suosittelee, että kunnat jatkavat samoilla rajoituksilla kuin kunnissa on tänään ja jatkavat rajoituksia 10.1.2021 saakka.

 

Olemme oppineet seuraamaan rajoituksia hyvällä tavalla ja se tuo tuloksia, tartunnan leviäminen on voitu hidastaa. Yli kymmenen aikuisen kokoontumisia tulee välttää. Suositukset koskevat myös perhepiirissä järjestettäviä tilaisuuksia.

 

Yksityiset kokoontumiset

- Suositellaan, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Kaikkien tarpeettomien yksityistilaisuuksien järjestämistä pyydetään välttämään.

 

Harrastustoiminta

- Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että kaikenlainen sisätiloissa tapahtuva, yli 10 hengen ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta (esim. joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta, kuorotoiminta sekä kaikenlaiset muut sisätiloissa toimivat harrastukset) keskeytetään 10.1.2021 saakka.

Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan. Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos.

- Lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.
- Kilpailutoiminta seuraa lajiliittojen suosituksia.

 

Matkat
- Suositellaan välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista.

 

Aikaisemmin annetut suositukset
- Soite muistuttaa myös, että suositus etätyöstä ja laajennettu suositus kasvomaskien käytöstä ovat edelleen voimassa.
- Soiten yksiköiden vierailukieltoa seurataan huolellisesti ja turvallisuudesta huolehditaan käyntien aikana.
- Hakeudu testiin myös lievissäkin oireissa.

 

Ohjeita ja suosituksia täsmennetään tarvittaessa, kuitenkin viimeistään 10.1.2021.