Ajankohtaista koronasta

 

15.11.2021

 

Soite tiedottaa:

 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella (pl. Reisjärvi) kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa:

  1. on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai
  2. on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

 

Määräys on voimassa kolme viikkoa ajalla 15.11.–5.12.2021. Lisätietoa AVI:n tiedotteessa.

 

Soiten alueella on voimassa leviämisvaiheen ravintolarajoitukset. Koronapassi on laissa tarkoitettu tilanteisiin, jolloin on voimassa viranomaisten asettamia rajoituksia epidemian leviämisen estämiseksi. Yksityistilaisuuksissa, esim. pikkujouluissa, voi halutessaan hyödyntää koronapassia koronaturvallisen tilaisuuden varmistamiseksi.

 

Soiten alueella on voimassa laaja kasvomaskisuositus, joka koskee myös yksityistilaisuuksia ja harrastustoimintaa.

 

Soiten alueella on voimassa etätyösuositus 31.12.2021 saakka.

 

 

 

5.11.2021

 

Koronatilanne on alueella edelleen vakava ja kehotamme kaikkia varovaisuuteen erityisesti tilaisuuksissa, joissa on paljon ihmisiä. Kruunupyy seuraa kansallisia ja alueellisia suosituksia.

 

Centralskolanissa on oppilaita, jotka ovat antaneet positiivisen koronatuloksen ja suhteellisen suuri määrä oppilaita on karanteenissa.  Näille oppilaille järjestetään etäopetusta ja heillä on myös mahdollisuus tilata kouluruokaa kotiin.  Jotta estämme jatkotartunnat  on hyvin tärkeätä seurata karanteenimääräyksiä karanteenin ajan. Centralskolanin Hobbies on myös tauolla toistaiseksi. Muissa kouluissa on rauhallisempi tilanne ja he voivat jatkaa lähiopetusta ja muuta toimintaa kuten nytkin.

 

Lasten ja aikuisten vapaa-ajan toiminta voi jatkua toistaiseksi, mutta on tärkeää aikaisempaan tapaan olla varovainen, yrittää pitää etäisyyksiä ja pysyä kotona lievemmissäkin oireissa. Oma vastuu ja arviointi on tärkeää.  Jos ohjatun vapaa-ajan toiminnan lapsiryhmässä ilmenee koronaa, on tärkeää seurata karanteenimääräyksiä ja ottaa mahdollisesti taukoa toiminnassa.

 

Kansalaisopiston toiminta aikuisille voi jatkua normaalisti, mutta kehotamme varovaisuuteen ja tehostamme jo ennestään olleita varotoimia. Toisin sanoen, pidämme etäisyyttä, huolehdimme käsihygieniasta ja käytämme kasvomaskia.

Kansalaisopiston lapsiryhmät Kruunupyyssä pitävät tauon, myös yksilöllinen musiikki alle 12-vuotiaille lapsille Kruunupyyssä.  Parkour pitää taukoa sekä Kruunupyyssä että Teerijärvellä. Tauko alkaa tänään ja jatkuu toistaiseksi. Kansalaisopiston kanslia lähettää tekstiviestit asianomaisille kurssilaisille. Lapsiryhmät ja yksilöllinen musiikki Alavetelissä ja Teerijärvellä jatkaa normaalisti.

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi ja parhaan suojan saamiseksi koronaa vastaan kehotamme kaikkia ottamaan rokotus mahdollisimman pian. Kruunupyyllä on jo korkea rokotuskattavuus, mutta voimme olla vielä parempia.

 

 

4.11.2021

 

Soite tiedottaa:

 

Koronavirustilanne jatkuu hyvin vakavana Soiten alueella.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on ollut kasvussa jo usean viikon ajan Soiten alueella.

Soiten tartunnanjäljitys on pahoin ruuhkautunut vakavan koronavirustilanteen takia, minkä vuoksi altistuneita ja sairastuneita ei voida kontaktoida normaaliin tapaan.

 

Vakavan koronavirustilanteen takia Soiten koronajohtoryhmä suosittaa, että lasten ja aikuisten harrastustoiminta laitettaisiin tauolle muutaman viikon ajaksi.

 

Pyydämme myös harkitsemaan kriittisesti sitä, millaisiin tapahtumiin tai tilaisuuksiin kannattaa vakavassa koronatilanteessa osallistua. Suositus on, että kokoontumisia järjestettäisiin vain harkiten ja koronaan liittyvät hygieniaohjeistukset huomioiden. Tilaisuuksien koronaturvallisuus on järjestäjän vastuulla.

 

 

3.11.2021

 

Soite tiedottaa:

 

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 3.11.2021 arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Koronavirustilanne jatkuu vakavana Soiten alueella ja alue on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Viranomaisryhmä korostaa, että yleisötilaisuuksien järjestäjien tulee harkita tapahtuman tarpeellisuutta kriittisesti.

 

Viranomaisryhmän päätöksellä Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Alueelliset suositukset säilyvät ennallaan, mutta rajoitusten ja suositusten laajentamisen tarvetta arvioidaan edelleen. Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

 

Viranomaisryhmä korostaa, että yleisötilaisuuksia tulisi järjestää alueella vain tarkan harkinnan mukaan. Tilaisuuksien koronaturvallisuus on järjestäjän vastuulla. Yleisötilaisuuksissa tulee huomioida koronaan liittyvät hygieniaohjeistukset ja kiinnittää erityistä huomiota tilan kokoon suhteessa osallistujien määrään, jotta riittävät turvavälit voidaan taata. Suositus on, että käytössä olisi vain puolet asiakaspaikoista. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa järjestäjän tulee laatia kirjallinen suunnitelma koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja se tulee toimittaa Soiten infektioiden torjuntayksikköön. Soiten koronasivustolta löytyy ohjeet tapahtumajärjestäjille: https://korona.soite.fi/ohjeet-tapahtumajarjestajille/. Lisätietoa löytyy myös Aluehallintoviraston sivuilta.

Alueella on edelleen voimassa laaja kasvomaskisuositus sekä hybridimallinen etätyösuositus.