Soveltava liikunta

 

 

Mitä soveltava liikunta on?

 

Soveltava liikunta tarkoittaa sitä, että liikuntaa on sovellettu jollain tavalla kohderyhmän tai henkilön tarpeisiin sopiviksi. Soveltavaa liikuntaa voi tarvita esimerkiksi raskaana olevat henkilöt, henkilöt, joilla on jokin krooninen sairaus kuten reuma tai MS, ikäihmiset, joilla on heikentynyt liikuntakyky sekä henkilöt, joilla on joko fyysinen, psyykkinen tai kognitiivinen toimintakyvyn variaatio.

 

Soveltavaa liikuntaa tarvitsevat henkilöt saavat pääsäntöisesti samoja positiivisia terveysvaikutuksia liikunnasta kuin henkilöt, jotka eivät tarvitse sovellettua liikuntaa. Meillä kaikilla on siis tarve saada liikuntaa hyvinvoinnin kannalta ja tapa, jolla harrastamme liikuntaa voi vaihdella oman liikuntakyvyn mukaan.

 

Mielestämme on tärkeää nostaa esille soveltavan liikunnan tarve ja tukea luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia kaikille kuntalaisille liikuntakyvystä huolimatta.

 

Mikäli sinulla on toiveita soveltavasta liikunnasta voit olla yhteydessä vapaa-ajan koordinaattoriin ja yritämme auttaa parhaamme mukaan.

 

Hanna1

Hippocampe sopii sekä lapsille että aikuislle, ja se on tehty henkilöille, jotka eivät jaksa tai kykene itse kävellä esimerkiksi metsässä.