Liikkumisen apuvälineitä

 

 

Kunta on hankkinut kaksi kappaletta apuvälineitä, joiden avulla pääsee helpommin luontoon liikkumaan, jos se on omin jaloin hankalaa tai vaikeaa. Kyseessä on maastopyörätuoli hippocampe ja pulkka, jossa on enemmän tukea.

 

Hippocampe sopii sekä lapsille että aikuislle, ja se on tehty henkilöille, jotka eivät kykene itse tai jaksa kävellä esimerkiksi metsässä. Hippocampe on huomattavasti sujuvampi luonnossa kuin tavallinen pyörätuoli. Hippocampea voi käyttää niin, että kyydissä istuva kelaa itse eteenpäin tai sitten avustaja työntää tuolia eteenpäin. Toinen avustaja voi vetää tuolia samanaikaisesti narusta mikäli maasto on haastavampaa.

 

Pulkassa on lisätuki selälle ja päälle, ja tarpeen vaatiessa kyydissä istuvan voi kiinnittää pulkkaan remmien avulla. Mikäli tarvetta on avustajalle, pulkasta löytyy kelkan lisäosa, jossa avustaja voi seistä ja ohjata pulkkaa.

 

Sekä pulkka että hippocampe ovat päiväsaikaan usein käytössä kunnan omassa toiminnassa, mutta ilta-aikaan ja viikonloppuisin apuvälineitä on mahdollista lainata olemalla yhteydessä vapaa-ajan koordinaattoriin.

Hanna2

Pulkassa on lisätuki selälle ja päälle, ja tarpeen vaatiessa kyydissä istuvan voi kiinnittää pulkkaan remmien avulla.