IMG 3605

Urheilu

 

Kruunupyyn kunnassa on monipuolisia mahdollisuuksia harjoittaa urheilua niin harrastus- kuin kilpailumielessä. Tässä seuraa lyhyt tietopaketti kunnan urheilu- ja liikuntapaikoista. Tietoa kenttien varaamisesta ja hinnoista löydät e-varaussivulta.  

 

Kruunupyyn urheiluhalli

Kruunupyyn keskustasta löytyy Kruunupyyn urheiluhalli, jossa on iso 782m2 sali, jonka voi jakaa kolmeen osaan. Salissa on mahdollista harjoittaa lentopalloa, salibandya, koripalloa, sulkapalloa, tennistä, voimistelua, jalkapalloa ja käsipalloa. Salissa on myös kahdeksan metriä korkea kiipeilyseinä. Hallissa on myös 60 metriä pitkä juoksurata pituushyppykuopalla ja kuntosali. Urheiluhallin osoite on Urheilutie 4, 68500 Kruunupyy.

 

Urheiluhalli on avoinna maanantaista-torstaihin klo. 15.00 - 21.00 ja perjantaisin klo. 15.00 - 18.00. Viikonloppuisin urheiluhalli on avoinna ainoastaan varanneille ryhmille. Ne, jotka ostavat puolen vuoden tai vuoden pituisen salikortin voivat lunastaa avaimen maksamalla 50 euron pantin. Avaimella on mahdollista harjoitella kuntosalilla päivittäin klo. 07.00 - 23.00. Salikortti ja avain ostetaan urheiluhallin vahtimestarilta aukioloaikoina. Kuntosalilla on 15 vuoden ikäraja. Urheiluhallin puhelinnumero aukioloaikoina on 040 627 9367.

Tietoja salikortin hinnoista ja urheiluhallivuokrista sekä varausjärjestelmästä löydät otsikon E-varaus ja urheiluhalli alta.

 

 

Urheiluhallin lisäksi seuraavista kouluista löytyy voimistelusalit:

Centralskolan, Kruunupyyntie 4

Teerijärven koulu, Rengastie 143

Alavetelin koulu, Murikantie 130

Ådalenin koulu, Kruunupyyntie 6

 

Kruunupyyn urheiluhallissa sijaitsevan kuntosalin lisäksi myös Teerijärveltä löytyy kuntosali Teri Sali ja kuntosali Herberts Husissa.

Ådalenin koulun pihalta löytyy ulkokuntosali.

 

Rantalentopallokenttiä  on Kruunupyyn urheiluhallin ulkopuolella ja Alavetelin uimarannalla, Alavetelin urheilukentän vieressä.

 

Jalkapalloa voi pelata seuraavilla jalkapallokentillä:

Keskuskenttä Kruunupyyssä, Urheilutie 4

Hopsalan kenttä, Kruunupyyntie 349

Alavetelin urheilukentän jalkapallokenttä, Murikantie 155

IK Myranin harjoituskenttä, Murikantie 155

Forsbackan kenttä Teerijärvellä, Sepäntie 87

Heimsjön jalkapallokenttä, Puistotie 3

Kruunupyyn tekonurmikenttä, Urheilutie 4

Tekonurmikenttä Alavetelin koululla, Murikantie 130

Tekonurmikenttä Teerijärvellä, Aurinkokuja 2

Teerijärven pallohalli, Sepäntie 87

 

Yleisurheilualueita on Alavetelin urheilukentän yhteydessä sekä Kruunupyyssä Keskuskentällä. Alavetelin vanhan koulun ulkopuolella on sorakenttä, jossa on moukarinheittorinki, osoitteessa Tastintie 30.

 

Kruunupyyssä voi luistella tekojäällä jäähallissa, joka sijaitsee Kruunupyyn keskustassa urheiluhallin vieressä ja Teerijärven jäähallissa

 

9 korin frisbeegolfkenttiä löytyy kunnasta kolmesta paikasta:

Alavetelissä rata alkaa hiihtomajalta, Murikantie 190

Teerijärvellä rata alkaa palloiluhallilta, Sepäntie 87

Kruunupyyssä rata alkaa urheiluhallilta, Urheilutie 4

 

Keilailusta kiinnostuneita suositellaan käymään Kruunupyyn Keilahallissa, joka sijaitsee pari kilometriä Kruunupyyn keskustasta.

 

klaettring