Luontoelämyksiä

Kruunupyyn luontopolku natur vildmark

Vaihtoehtoja aina 40 km asti. Vaihteleva reitti tuulisuojilla ja tulentekopaikoilla. Lähtö esimerkiski Åsbackantieltä.

Merjärven luontopolku

TERVAPOLKU
Täällä voit kulkea, kävely-ystävällisessä maastossa, joko 4:n tai 8 km:n pituista reittiä  Tervapolkua pitkin. Kävelyretken aikana tulet ohittamaan kahdeksaa tervahautaa. Reitiltä löytyy kaksi tuulisuojaa  grillipaikkoineen. Lähtö Snåren/Kolamin tienhaarasta Merjärvellä.

METLA:n Fiskarholmenin suoluontopolku

Noin 3 km pitkä luontopolku, jonka varella kaksikielinen opastus suoluontoon ja metsätutkimukseen. Lintutorni ja laavu. Yhdistettävissä Kruunuppyyn luontopolkuun. Ajo-ohjeet: VT8 Alavetelintietä 748. Kruunupyyn lentokentäntien jälkeen käännytään Jeusseniin päin n. 2 km, josta opastus Fiskarsholmin kämpältä lähtevän polun alkuun.

Höbäck - Saarjärven luontopolku, Teerijärvi
Vaihtoehtoisesti 11 tai 17 km reitti. Autotie lähtöpaikalle Vuojärvelle ja Nybackan Teerijärven keskustasta. Vaihteleva kulttuurimaisema, tervalaaksoja, siirtolohkareita ja harjumaisemia sekä Hannuksen Annan asuinpaikka ja kertomus hänen elämästään.

Kortjärven luontopolku
Meddasnabban polku 5,5 km ja Lataåågenin polku 2,3 km muodostavat uuden luontopolun. Lähtöpaikka Kortjärven kylästä Teerijärven ja Kaustisen välillä. Taukopaikalla laavu ja tulentekomahdollisuus luonnonkauniin ja kalaisan Kortjärven rannassa. Luontopolkuesitteitä myynnissä Kunnantalolla Kruunupyyssä sekä Mårten Forsanderilla puh. 06-867 6576.

Furun luontopolku

6 km. Lähtö Småböndersin Furusta.

Lisätietoja Kruunpyyn kunnan alueen eri luontopoluista saat kunnan vapaa-ajanohjaajalta 040 867 9739