Yhdistykset ja seurat

Kruunupyyn kunnassa on monta aktiivista yhdistystä rikastuttamassa kuntalaisten elämää. Yhdistykset ylläpitävät toimintaa mm. liikunnan ja kulttuurin alueilla, nuorille ja vanhemmille. Tältä sivulta on myös linkkejä jotka voisivat kiinnostaa yhdistyksiä!

Seuraavassa esitellään osa niistä yhdistyksistä jotka ovat rekisteröityjä Kruunupyyhyn. Mikäli haluat täydellisen listan kaikista kunnan yhdistyksistä, voi käydä patentti- ja rekisterihallituksen kotisivuilla.

Seurat ja yhdistykset

IK Kronan, Kruunupyy. Monipuolista urheilutoimintaa; jääkiekkoa, hiihtoa, suunnistusta, voimistelua, yleisurheilua.

HBK, Hovsala bollklubb/Kruunupyy. Jalkapallotoimintaa; yhdeksän juniorijoukkuetta sekä kaksi seniorijoukkuetta sarjapeleissä.

IK Myran, Alaveteli. Monipuolista toimintaa; Palloiluosasto, kuntoiluosasto, yleisurheilua, hiihtoa ja suunnistusta.

TUS, Terjärv Ungdoms Sportklubb /Teerijärvi. Monipuolista toimintaa; Jalkapalloa, jääkiekkoa, hiihtoa, yleisurheilua ja kuntoilua. 

IF Åsarna, Myranin, TUSin ja IK Kronanin edustusyhdistys. Yleisurheilua. Tahtoo edistää fyysistä kasvatusta, herättää vastuuntuntoa. Harjoitus- ja kilpailutoimintaa. 

SK Åsen, Hiihtoa, Alaveteli ja Teerijärvi. Toimintaa lapsille, harjoittelu-, kilpailu- ja leiritoimintaa. 

OK Botnia Suunnistusta. Kesä- ja hiihtosuunnistusta harjoitellaan kuntoharjoittelulla, kilpailemisella ja eliittipanostuksilla. Pyöräilysuunnistusta tuetaan kuntoilulla ja kilpailemisella.

Orienteringsklubben Terjärv Suunnistusta.

ORC, Ostrobothnia Runners Club. Maratonjuoksua

Småbönders idrottssektion. Huoltaa valaistua hiihtolatua.

Nedervetil sportbilister. Harjoitus- ja kilpailutoimintaa moottoriurheilun saralla. Kilpa-autojen rakentamista. 

Terjärv Sportfiskare. Onkikilpailuja, myös lapsille, pilkkikisoja, pilkkipäiviä sekä ulkoilupäiviä koululaisille. 

Nedervetil Fiskargille. Tahtoo edistää kalastuselinkeinon yleisiä edellytyksiä, luoda mahdollisuuksia kalastukseen Alavetelin vesialueella sekä lisätä nuorten kiinnostusta kalastukseen. 

Kulttuuriyhdistykset ja Nuorisoseurat

NUF, Nedervetil Ungdomsförening. Haluaa aktivoida Alavetelin nuoria ja antaa mahdollisuuden merkitykselliseen vapaa-ajan viettoon. Järjestää juhlia, konsertteja, teatteriesityksiä, bingoa ym. Klubihuone on avoinna ympäri vuoden. 

Terjärv UF. Tahtoo antaa Teerijärven nuorille paikan oleskella, sekä merkityksellistä vapaa-ajan ohjelmaa; revyy- ja teatteriesityksiä, liikuntaa, luciajuhla, kilpailuja ja muita tapahtumia. 

KU&N, Kronoby Ungdoms- och nykterhetsförening. Ylläpitää nuorisotiloja, järjestää ja osallistuu aktiviteetteihin ja tapahtumiin. 

Småbönders UF. Järjestää revyyn, kylä-, joulu- ja grillijuhlia, pääsiäiskokon, moottoripyöräkokoontumisia ja tansseja. Myös tanssikursseja ja pingistä nuorisotiloissa. Raamattupiiri. 

Högnabba UF. Nuoriso- ja viihdetoimintaa klubitilassa sekä tanssipaviljongissa Högnabbassa. Järjestää pidropelaamista, biljardia, jalkapalloa, lentopalloa sekä peli-iltoja. 

Nedervetil förstahjälpen gruppen. Tahtoo edistää ensiapuosaamista. Järjestää harjoituksia kuukausittain ja päivystää eri tapahtumissa ja kilpailuissa. 

Vägvisarna, Nedervetil scoutkår. Alavetelin partiolaiset. Paljon toimintaa. Partiokokoukset viikoittain. Järjestää leirejä ja osallistuu leireihin. Partiolaisena oppii luonnosta ja miten siellä selviydytään. Joskus keksitään jotain erityistä, kuten seinäkiipeilyä, leipomista...

Scoutkåren Brobyggarna rf, Kruunupyy. Tavoitteena kasvattaa nuorista vastuullisia ja itsenäisiä."Learning by doing", toimintaa luonnossa, kokemuksia ja seikkailuja. Järjestää ja osallistuu leireihin. Partiokokoukset viikottain. 

Första ungdomsringen rf. Järjestää tansseja Emetissä, myös tanssikursseja ym. 

Botnia 4H. Monipuolista toimintaa, mm. kursseja, leirejä, ym. 

Folkhälsan i Terjärv rf. Tyttöryhmätoimintaa, keskusteluiltoja n. 13-vuotiaille tytöille, sekä ohjelmaa osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tavoitteena on tukea tyttöjen kehitystä ja toimia terveyttä edistävällä tavalla. 

Föreningen Folkhälsan i Kronoby rf. Järjestää joka kesä uimakoulun Hästöskatanilla ja talven aikana alkeiskursseja Kokkolan uimahallissa. Järjestää myös vesijumppaa aikuisille ja salibandyä lapsille sekä yhden ryhmän aikuisille.
Neuvolan kautta voi vuokrata autonistuimia pienille lapsille. Istuin hieman vanhemmille lapsille sekä pelastusliivejä voi vuokrata Johanna Andtbackan kautta.

Puuttuuko yhdistyksesi tai jokin muu yhdistys listalta? Ota yhteyttä vapaa-ajanohjaajaan Hanna Lindholm sähköpostitse: etunimi.sukunimi@kronoby.fi, tai soita 040 867 9739, niin korjaamme asian!