Ilmastostrategia päivitetään

27.06.2019


Tänään (27.6.) avataan alueellinen kysely kuntien verkkosivuilla. Kyselyssä asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mitä he asettavat etusijalle alueellisen ilmastostrategian päivittämisessä ja mitä he itse ovat valmiita tekemään ilmaston puolesta.

– Haluamme tietää, missä viiden kunnan asukkaat ajattelevat, että painopisteen tulisi olla muun muassa lämmityksen, liikenteen ja kaavoituksen kannalta. Kysymme myös, mitä he itse ovat valmiita tekemään ilmaston puolesta. Asukkaiden näkemyksiä pyydetään myös strategiatyön myöhemmässä vaiheessa, sanoo Pietarsaaren ympäristönsuojelupäällikkö Sofia Zittra-Bärsund.

Kyselyyn voi vastata 28. heinäkuuta saakka. Kunnat arpovat hienoja palkintoja kyselyyn osallistujien kesken.

Työryhmään kuuluvat Pietarsaaren, Luodon, Kruunupyyn, Pedersören ja Uudenkaarlepyyn ympäristöviranhaltijat, kaupunginjohtaja Mats Brandt sekä kehittämisyhtiö Concordian ja Pohjanmaan jätelautakunnan edustajat.

Linkki kyselylomakkeeseen löytyy täältä.

Lisätietoa: Karin Björkgård, Kruunupyyn ympäristönsuojelusihteeri 050 3435 808, karin.bjorkgard@kronoby.fi tai Sofia Zittra-Bärsund, Pietarsaaren ympäristönsuojelupäällikkö, 044 785 1678, sofia.zittra-barsund@pietarsaari.fi