VoiHyvin -kuukausi marraskuussa

28.10.2019


Kruunupyyn kunta satsaa hyvinvointiin

Kruunupyyn kunta on nimennyt marraskuun VoiHyvin-kuukaudeksi ja kunta tarjoaakin marraskuun aikana monenlaista hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa.

Kruunupyyn kunta, kirjasto ja kansalaisopisto ovat yhteistyössä kunnan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistelleet kattavan ohjelmiston lähes jokaiselle marraskuun päivälle. Luvassa on niin kuntoilua ja harjoittelua, kuin luentoja, neulekahvilaa ja lastenteatteria. Ohjelmassa on tarjolla 24 eri tapahtumaa, joista vain kaksi ovat maksullisia. Muutoin kaikki ohjelmat ovat ilmaisia.

Lisäksi kuukauden aikana toivotaan kuntalaisten osallistuvan kuntoilubingoon, jossa jaetaan useita palkintoja bingolapun täyttäneille. Bingolappuja saa kunnan kirjastoista, kunnantalolta tai tulostettua kunnan kotisivuilta.

Kunta on myös hankkinut heijastinvaljaat kaikille kunnan ala-astelaisille osana VoiHyvin-kuukautta. Kuukauden aikana järjestetäänkin neljä kertaa heijastinpiilosta eri kunnanosissa, jotta lapset saavat osallistua uusien heijastinvaljaidensa kanssa ja huomata, kuinka tärkeää on näkyä pimeällä.

VoiHyvin-kuukausi käynnistetään viikolla 45, jolloin tarjolla on fyysinen aktiivisuusluento ruotsinkielellä, personal trainerin johtamat ulkotreenit Alavetelin koulun pihalla, ruotsalaisuuden päivän juhla kansanopistolla, kirjaesittelyjä pääkirjastossa sekä lasten ruotsinkielinen teatteriesitys Samlingshusetilla.

Viikolla 46 luvassa on lisää ulkotreenejä, heijastinpiilosta lapsille, päiväkahvia ja tanssit Teerijärvellä, perhetemmellystä ja ruotsinkielinen luento arjen tasapainosta.

Viikolla 47 Kruunupyyn urheiluhallin kuntosalin ovet ovat auki kaikille kiinnostuneille. Tuolla viikolla salilla voi käydä ilmaiseksi harjoittelemassa. Lisäksi luvassa on suomenkielinen Terveyden rakennuspalikat -luento Teerijärven koululla, antiikkia ruotsinkielellä, heijastinpiilosta, neulekahvilaa, perhetemmellystä ja ruotsinkielinen Naiset ja yrtit -luento.

Viikolla 48 kuntalaiset voivat ilmaiseksi käydä kokeilemassa kansalaisopiston liikunta-, tanssi- ja joogaryhmiä, kuntosalikursseja lukuun ottamatta. Lisäksi luvassa on lisää ulkotreenejä, heijastinpiilosta, perhetemmellystä, joogaa ruotsinkielellä kirjastossa sekä askarteluilta kunnantalolla.

4H järjestää myös kuukauden aikana ilmaisia kiipeilykerhoja kaiken ikäisille. Lisätietoja kiipeilykerhoista löytyy Botnia 4H:n facebooksivuilta.

Koko kuukauden ohjelma sekä kuntoilubingolappu löytyy kunnan kotisivuilta sekä kunnan kaikista kirjastoista torstaista lähtien.

Ohjelmalehtinen

Kuntoilubingolappu