Kunnat esittävät kantatie 86/63:n parantamista

03.12.2018

KUNNAT ESITTÄVÄT KANTATIE 86/63:N PARANTAMISTA ALUEEN ELINVOIMAN TURVAAMISEKSI

Kantatie 86/63:n varrella olevat kunnat ovat päättäneet yhdistää voimansa kantatien tilanteen parantamiseksi. Kantatie 86/63 välillä Kauhava – Liminka liikennemäärät ovat nousseet viime vuosina ylittäen paikoin yli 6 000 ajoneuvoa/vrk, liikennemäärät ovat osin vilkkaammat kuin VT 4:lla tai VT 8:lla. Teiden varsilla on merkittävää teollisuutta, joka on ajoneuvoliikenteen varassa. Elinkeinoelämän näkemyksen mukaan KT 86/63 on nopein reitti välillä Oulu-Seinäjoki-Tampere.

Liikennemäärien kasvu on aiheuttanut paikoin huolen turvallisuudesta. Erityinen huoli turvallisuudesta on välillä Kaustinen – Evijärvi, jossa Kruunupyyn kunnan kohdalla tie on samassa kunnossa kuin 25 vuotta sitten, kun silloinen seututie muutettiin kantatie 63:ksi.

Kuntien yhteinen näkemys on, että tien nykyinen kunto ja kunnossapito eivät vastaa tämän hetken kapasiteettia ja erityisesti yrityselämän käyttötarvetta. Kt 86/63 numerointi tulee yhdenmukaistaa ja luokitusta nostaa. Liikennöintiä hidastavat esteet ja turvallisuusriskit tulee poistaa ja tiekunto on mitä pikimmiten nostettava vastaamaan vähintään kantatietasoa. Toimiva infra on elinkeinoelämän ehdoton toimintaedellytys seudullemme.

Kunnat ovat kokoontuneet 29.11.2018 keskustelemaan asiasta ja päättäneet nimetä asian valmistelemiseksi työryhmän, johon kuuluvat kaupunginjohtaja Maria Sorvisto Ylivieskasta, tekninen johtaja Markku Ketonen Oulaisista, kunnanjohtaja Malin Brännkärr Kruunupyystä, kehittämisjohtaja Petri Jylhä Kaustisen seutukunnasta ja toimitusjohtaja Ari Mickos Sievin Teollisuuspuisto Oy:stä. Työryhmän tavoite on, että kuntien ja alueen yritysten kannanotot ovat käytössä tammikuussa, kun liikenneministeri Anne Berner vierailee Ylivieskassa.

Ylivieskan kaupunki
Oulaisten kaupunki
Sievin kunta
Toholammin kunta
Kaustisen kunta
Kruunupyyn kunta
Evijärven kunta
Kauhavan kaupunki