Kruunupyyn pääkirjasto sisältä, jossa hyllykaupalla kirjoja.

Kirjastot

 

Tervetuloa kunnan kirjastoon! Täällä voit lukea, leikkiä, oppia tai vain olla. Kirjasto on kokoontumispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita ja jossa lukuelämys on keskiössä.

 

Pääkirjasto sijaitsee Kruunupyyssä ja sivukirjastot löytyvät Alavetelistä ja Teerijärveltä. Liikkuva kirjastomme eli kirjastoauto vierailee kunnan niillä alueilla, joista on pitkä matka tavalliseen kirjastoon. Kirjastoautossa voit muun muassa lainata kirjoja ja aikakausilehtiä. Kaikki ovat tervetulleita lainaamaan kaikilta pysäkeiltä.

 

Kirjojen lainaaminen on helppoa. Yksi ja sama kirjastokortti toimii kunnan kaikissa kirjastoissa sekä kirjastoautossa. Voit myös lainata yhdestä kirjastostamme ja palauttaa sen toiseen. Jos etsit jotain mitä ei löydy juuri kirjastoistamme voit seutu- tai kaukolainata maan toisista kirjastoista.

 

Alavetelin ja Teerijärven kirjastot toimivat omatoimikirjastoina eli lainaaja voi kirjastokortillaan ja PIN-koodilla käydä kirjastossa myös silloin kuin kirjaston henkilökunta ei ole paikalla. Ota yhteyttä kirjastoon, jos haluat pääsyn omatoimikirjastoon.

 

Kirjastoluettelon haku, ajankohtaiset aukioloajat, kirjastoauton aikataulu sekä muuta tietoa löydät sivustolta

 

Fredrikakirjastot

 

 

Kirjastoauton aikataulu 2024 (pdf, 1.2 Mb)

 

Lastenkirjoja esillä lainattavaksi.