IMG 4794

Ulkoilu ja liikunta


Pitkät luontopolut ja valaistut ladut tarjoavat hyviä kuntoiluhetkiä kaikkina vuodenaikoina. Kaukaloita ja kuntosaleja on kaikissa kunnanosissa.

 

Oma-aloitteisiin kanoottiretkiin ja melontaan löytyvät oivat mahdollisuudet niin järvissä, joissa kuin saaristossakin. Laajat järvialueet ovat melontaan erityisen sopivat. Kruunupyynjoki on korkeaveden joki, jossa veden määrä etenkin koskissa on riittävä lähinnä kevätaikaan. Monet järvet tarjoavat myös kanoottiretkimahdollisuuksia Teerijärvellä ja Alavetelissä.

 

Laajat metsät, peltoaukeamat ja monet vesistöt ovat urheilukalastajien ja metsästäjien mieleen.  Stor-Seljesjärveen istutetaan joka toinen viikko kirjolohta.

 

Kunnassa on useampi uimaranta käytettävissä, kaikki makean veden äärellä. Osa on järvien rannassa, toiset jokien varrella tai pienempien vesien äärellä.

 

Kruunupyyn kunnalla on tällä hetkellä viisi kuntoilulaatikkoa sijoitettuna ympäri kuntaa. Kuntoilulaatikoiden avulla haluamme kannustaa kaikkia liikkumaan luonnossa. Tutkimusten mukaan jo viisi minuuttia luonnossa saa paremmalle tuulelle ja 15-20 minuuttia luonnossa lisää elinvoimaa ja laskee verenpainetta.

 

Syksyisin arvomme lahjakortteja kaikkien niiden kesken, jotka ovat kirjanneet nimensä kuntoilulaatikoissa oleviin vihkoihin. Yhteystiedot käytetään ainoastaan lahjakortin arvontaan ja hävitetään arvonnan jälkeen. Jos jokin kuntoilulaatikon vihoista on täyttynyt, niin ilmoita siitä vapaa-ajan koordinaattorille, niin tuomme uuden vihon täytettäväksi.  

Kunnan kuntoilulaatikoiden lisäksi myös monet yhdistykset ovat sijoittaneet kuntoilulaatikoita ympäri kuntaa. Jos sinulla on ehdotuksia luonnonalueista, jossa kuntoillaan ahkerasti eikä siellä vielä ole kuntoilulaatikkoa, niin otamme mielellämme vastaan ehdotuksia paikoista.  

 

Kunnan kuntoilulaatikot on sijoitettu näihin paikkoihin:

 

  1. Småböndersin vaellusreitin lähtöpaikalle
  2. Gustavsrundanille
  3. Huhta Oton luolalle
  4. Gulan-Lillpottenin vaellusreitin lähtöpaikalle
  5. Höbäck-Sarjärven vaellusreitin lähtöpaikalle

 

rundan