ungdoms2

Nuorisovaltuusto kaudella 2021 - 2022:

Vasemmalta Filip Finnila, Jim Wikström, Erica Åminne, Nuutti Toivonen, Marika Spik, Agnes Wikar, Adam Albäck ja Isak Hellman. Kuvasta puuttuu Hugo Käld.

Lapset ja nuoret

 

Power Club

Kruunupyyssä järjestetään viikoittain Power Club -toimintaa lapsille vuosiluokilla 4-6 kolmessa eri paikassa. Toiminta perustuu hyviin arvoihin kuten esimerkiksi kuinka olla hyvä ystävä, ottaa toiset huomioon, käydä koulua eikä polttaa tupakkaa tai juoda alkoholia.

 

Jokaisella kerhotapaamisella tehdään jotain hauskaa ohjaajan kanssa, kuten askarrellaan, leivotaan ja pelataan pelejä. Power Club jäsenet saavat vuosittain pienen lahjan sekä etuja erinäisiin yrityksiin kunnassa.

 

Kaikki 4-6 -luokan oppilaat ovat tervetulleita osallistumaan Power Club toimintaan!

 

 

Nuoret

 

Toivomme, että kaikki nuoret voivat hyvin ja viettävät merkityksellistä vapaa-aikaa. Tässä esittelemme ne tuet ja palvelut, joita tarjoamme kuntamme nuorille.

 

 

Decibel

 

Decibel on seudun nuorille tarkoitettu asiantuntijaorganisaatio. Decibelin kotisivuilla ja Decibel-sovelluksessa on mahdollista esittää kysymyksiä nimettömästi aiheesta kuin aiheesta ja saada vastauksia asiantuntijalta viiden arkipäivän sisällä. Kotisivuilta www.decibel.fi löytyy myös paljon muuta nuoria kiinnostavaa tietoa. Käy kurkkaamassa.

 

Decibel

 

 

Etsivä nuorisotyö

 

Pietarsaarenseudun etsivä nuorisotyö on myös kruunupyyläisten nuorten käytettävissä. Heidän toimipisteensä on Musiikkikahvila After Eightissä Pietarsaaressa, mutta he tulevat tarvittaessa myös Kruunupyyhyn. 15-29 –vuotiaat nuoret, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa tai työtä tai joilla on muita kysymyksiä, voivat kääntyä heidän puoleensa saadakseen apua. Lisää tietoja löytyy etsivän nuorisotyön sivuilta

 

 

Kansalaisopisto

 

Kruunupyyn kansalaisopisto järjestää jatkuvasti kaikenlaisia pidempiä ja lyhyempiä kursseja edulliseen hintaan. Jos kurssilla on tilaa, sinulla on mahdollisuus käydä kerran ilmaiseksi kokeilemassa olisiko kurssi sinulle sopiva. Käy katsastamassa kurssitarjonta kotisivuilta.

 

 

Nuorisovaltuusto

 

Kruunupyyn kunnalla on oma nuorisovaltuusto 13-20 –vuotiaille nuorille. Nuorisovaltuusto koostuu seitsemästä nuoresta, jotka vaihtuvat joka toinen vuosi. Nuorisovaltuuston tehtävänä on seurata nuorten asioita kunnassa sekä vastata muualta tulleisiin lausuntoihin. Kaikilla kunnan 13-20 –vuotiailla nuorilla on mahdollisuus hakea paikkaa nuorisovaltuustosta. Kunnanhallitus valitsee nuorisovaltuuston jäsenet. Tietoa hakuajoista päivitetään kunnan kotisivuille sekä facebook-sivulle. Jos sinulla on ehdotuksia asioista, joita nuorisovaltuuston tulisi käsitellä, otathan yhteyttä vapaa-ajan koordinaattoriin.

 

 

Yhdistystoimintaa

 

Kruunupyyssä on useita aktiivisia urheilu- ja kulttuuriyhdistyksiä. Vapaa-ajan koordinaattorilta voi kysellä lisää yhdistyksistä ja heidän yhteystietojaan.

powerclub