Nuorisovaltuuston jäsenet hymyilevät kuvassa kunnantalon yläkerran kaiteeseen nojaten.

Nuorisovaltuusto kaudella 2023 - 2024:

Vasemmalta Jim Wikström, Alexandra Åstrand, Minea Hansén, Vivi Berlin, Ebba Hellman, Erica Åminne, Hugo Käld, Isak Hellman ja Filip Finnila. Kuvasta puuttuu Elma Åsvik.

Lapset ja nuoret

 

 

Hobbis - ilmaista harrastustoimintaa lapsille vuosiluokilla 1-3

 

Kunnan vapaa-ajansektori järjestää yhteistyössä Botnia 4H:n kanssa ilmaista harrastustoimintaa 1-3 -luokkalaisille lapsille koulupäivän jälkeen. Hobbis-ryhmillä on vaihteleva sisältö ja teemat. Kaikilla kolmella ala-asteella järjestetään 1-3 erilaista Hobbis-ryhmää viikottain.

Ilmoittautumiset hobbis-toimintaan tapahtuu Wilman kautta erikseen joka lukukaudelle (kevätlukukausi ja syyslukukausi).

Lisätietoja Hobbis-toiminnasta saa vapaa-ajan koordinaattorilta.

 

 

 

Decibel

 

Decibel on seudun nuorille tarkoitettu asiantuntijaorganisaatio. Decibelin kotisivuilla ja Decibel-sovelluksessa on mahdollista esittää kysymyksiä nimettömästi aiheesta kuin aiheesta ja saada vastauksia asiantuntijalta viiden arkipäivän sisällä. Kotisivuilta www.decibel.fi löytyy myös paljon muuta nuoria kiinnostavaa tietoa. Käy kurkkaamassa.

 

Decibel

 

 

Etsivä nuorisotyö

 

Pietarsaarenseudun etsivä nuorisotyö on myös kruunupyyläisten nuorten käytettävissä. Heidän toimipisteensä on Musiikkikahvila After Eightissä Pietarsaaressa, mutta he tulevat tarvittaessa myös Kruunupyyhyn. 15-29 –vuotiaat nuoret, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa tai työtä tai joilla on muita kysymyksiä, voivat kääntyä heidän puoleensa saadakseen apua. Lisää tietoja löytyy etsivän nuorisotyön sivuilta

 

 

 

 

Nuorisovaltuusto

 

Kruunupyyn kunnalla on oma nuorisovaltuusto 13-20 –vuotiaille nuorille. Nuorisovaltuusto koostuu 7-12 nuoresta. Nuoret ovat nuorisovaltuustossa kaksi vuotta, jonka jälkeen valtuustoon valitaan uudet jäsenet.

Nuorisovaltuuston tehtävänä on seurata nuorten asioita kunnassa sekä vastata muualta tulleisiin lausuntoihin.

 

Kaikilla kunnan 13-20 –vuotiailla nuorilla on mahdollisuus hakea paikkaa nuorisovaltuustosta. Kunnanhallitus valitsee nuorisovaltuuston jäsenet. Tietoa hakuajoista päivitetään kunnan kotisivuille sekä facebook-sivulle. Jos sinulla on ehdotuksia asioista, joita nuorisovaltuuston tulisi käsitellä, otathan yhteyttä vapaa-ajan koordinaattoriin tai nuorisovaltuuston jäseneen.

 

Lapset pilkkovat tomaatteja ja kinkkuja ruokakerhossa.