ungdoms2

Ungdomsfullmäktige 2021 - 2022:

Från vänster: Filip Finnila, Jim Wikström, Erica Åminne, Nuutti Toivonen, Marika Spik, Agnes Wikar, Adam Albäck och Isak Hellman. Hugo Käld saknas på bilden.

Barn och unga

 

Power Club

I Kronoby ordnas Power Club verksamhet för barn i åk 4-6 varje vecka på tre olika ställen i kommunen. Verksamheten baserar sig på goda värderingar som t.ex. att vara en god vän, visa hänsyn, inte vara bort från skolan utan lov och att inte röka eller dricka alkohol.

 

Varje klubbträff gör man något roligt tillsammans med ledarna, som t.ex. att pyssla, baka och spela olika spel. Power Club medlemmarna får varje år en liten gåva och rabatt från en del företag i kommunen.
Alla elever i åk 4-6 är välkomna att delta i Power Club verksamheten!

 

 

Unga

Vi hoppas att alla ungdomar i kommunen skulle må bra och ha en meningsfylld fritid. Här presenteras de stöd och tjänster som vi erbjuder alla ungdomar i vår kommun.

 

 

Decibel

Decibel är en sakkunnig organisation för ungdomar i våra trakter. På Decibels hemsida och i appen Decibel finns det en möjlighet att ställa frågor anonymt om allt mellan himmel och jord och man får svar av sakkunniga personer inom fem arbetsdagar. Det finns en hel del annan information som kan intressera dig som är ung. Gå in på www. Decibel.fi och få svar på dina frågor.

Decibel

 

 

Uppsökande ungdomsarbete

 

Uppsökande ungdomsarbete i kommunen sköts av uppsökande ungdomsarbete i Jakobstadsregionen och de befinner sig vid Musikcafé After Eight i Jakobstad. De har också möjlighet att komma till Kronoby vid behov. De ungdomar i åldern 15-29 som inte hittat en studieplats eller jobb och vid andra frågor där man kan behöva hjälp som ungdom, så lönar det sig inte tveka utan vänd dig till dem och be om hjälp. Mera information finns på hemsidan för uppsökande ungdomsarbete.

 

Medborgarinstitut

 

Kronoby Medborgarinstitut ordnar kontinuerligt längre och kortare kurser av alla de slag förmånligt. Ifall det finns lediga platser på kurserna kan du få testa på en gång gratis för att se om de intresserar dig. Gå in på Kronoby MI:s sidor för mera information.

 

Ungdomsfullmäktige             

 

Kronoby kommun har egen Ungdomsfullmäktige för ungdomar i åldern 13-20 år. Ungdomsfullmäktige består av sju stycken ungdomar som byts vartannat år. Som uppgift har Ungdomsfullmäktige att bevaka ungdomsärenden i kommunen samt att svara på utlåtande som kommer från andra instanser.

Alla kommunens ungdomar i åldern 13-20 år har möjlighet att ansöka om en plats i Ungdomsfullmäktige och beslutet om vem som väljs med görs av Kommunstyrelsen. Information om ansökningstider informeras på kommunens hemsida och facebook. Om du har förslag på ärenden som Ungdomsfullmäktige borde ta upp kan du vara i kontakt med fritidskoordinatorn.

 

Föreningsliv

 

I Kronoby finns många aktiva föreningar som håller på med olika forma av idrott och kultur.  Mera information och kontaktuppgifter om föreningar fås av fritidskoordinator.

powerclub