Solnedgång vid Emas-sjön.

Kultur och turism

 

 

I Kronoby har vi ett rikt kulturliv med levande traditioner. Medborgarinstitutet har ett mångsidigt kulturutbud med kurser och föreläsningar. Kommunens fritidssektor ordnar regelbundet kulturaktiviteter med olika teman. I kommunen finns också många aktiva föreningar som ordnar bl.a. teater- och revytillställningar och har hand om olika kulturhistoriska sevärdheter.

Folkhögskolan Kvarnen som finns i Kronoby erbjuder mångsidiga möjligheter att gå kortare eller längre kurser i t.ex. hantverk.

 

Medborgarinstitutets hemsidor hittas via denna länk.

 

Till Kvarnens hemsidor kommer du via denna länk.

 

Vill du ta del av lokalkonst kan du testa gå en av tre Penkkilenkki rundorna som finns i kommunen med bänkar målade av lokala konstnärer. Mera information om Penkkilenkki rundorna hittar du här.

 

Vi tycker att kultur är något som alla borde ha rätt att ta del av och därför är Kronoby kommun med i nationella nätverket Kaikukortti.

Kaikukortet delas ut av socialen till personer som har mindre ekonomiska resurser och med ett Kaikukort kan man få gratis biljetter till olika kulturella tillställningar lokalt och nationellt. Mer information om Kaikukortet hittas på Kaikukortti.fi.

seljes as

Vägen på Seljes åsen

IMG 20160504 130303

Huhta-Ottos grotta