Kunnan uutiskirje 10/21

 

29.10.2021

 

Kuukausi on taas kulunut edellisestä kirjeestä ja lähestymme nyt vuoden pimeintä aikaa. Ajankohtaa kun paljon on tekeillä, mm. kunnan talousarvio on tehtävä. Mutta muutakin on tekeillä:

 

Ehdotuksia vuosijuhlan palkinnon saajiksi

Kunta järjestää vuosittain vuosijuhlan, jossa palkitaan eri henkilöitä ja ryhmiä. Tämän vuoden palkinnon saajat päätetään sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 1.11. Onko sinulla ehdotuksia henkilöstä tai ryhmästä, joka on toiminut hienosti kunnan ja sen asukkaiden hyväksi kuluneen vuoden aikana? Tai onko sinulla ehdotus yhdestä tai useammasta henkilöstä, jotka ovat antaneet myönteistä näkyvyyttä Kruunupyyn kunnalle? Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia vuoden palkinnon saajista. Lähetä ehdotuksesi vapaa-ajan koordinaattorille viimeistään ensi viikon perjantaina.

 

Ehdota Terve teko –tunnustuksen saajaa
Soiten alueelle ollaan lanseeraamassa Terve teko -tunnustusta, joka annetaan vuosittain yhteisölle, yhdistykselle tai yritykselle, joka on toiminnallaan innovatiivisesti edistänyt alueen väestön terveellisiä elintapoja. Vuoden 2021 Terve teko –tunnustuksen teemana on terveysliikunta; arkiaktiivisuuden lisääminen jokaiseen päivään.

Alla olevan linkin kautta voit ehdottaa yhteisöä, yhdistystä tai yritystä, joka mielestäsi ansaitsee toimintansa johdosta vuoden 2021 Terve teko -tunnustuksen. Ehdotukset tunnustuksen saajista voi tehdä 25.10 – 8.11.2021 ajanjaksolla.

https://link.webropolsurveys.com/S/A45A40FB0002E8B8

 

Kuntalaisille suunnattu päihdekysely
Käytetäänkö kunnissa liikaa alkoholia tai muita päihteitä? Onko korona-aika aiheuttanut huolta läheisen päihteidenkäytöstä? Päihdetilannekyselyyn voi vastata 15.11.2021 mennessä kaikkien Keski-Pohjanmaan kuntien sekä Kruunupyyn kunnan kotisivuilla. Kyselyn tuloksia hyödynnetään kehitettäessä kuntien ehkäisevää päihdetyötä.
Kysymykset koskevat alkoholia, tupakkatuotteita, huumeita ja rahapelaamista. Lisäksi pyydetään havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä ja koronaepidemian vaikutuksesta päihteidenkäyttöön. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja luottamuksellisesti.
Linkki päihdetilannekyselyyn maanantaista 1.11 lähtien:
https://link.webropolsurveys.com/S/3D8D54E66A785850

 

Aluevaalit 2022
Ensimmäiset aluevaalit järjestetään 23. tammikuuta 2022. Ennakkoäänestys järjestetään 12 - 18 tammikuuta ja keskusvaalilautakunta ottaa totuttuun tapaan mukaan vaalityöhön useita kunnan työntekijöitä. Näissä vaaleissa vaalibussia tarjotaan liikkuvana äänestyspaikkana henkilöille, jotka eivät ongelmitta pääse yleiselle ennakkoäänestyspaikalle. Vaalityö kunnassa on tiimityöskentelyä, jossa valitut tekevät lyhyen, palkatun panostuksen.

 

Talousarvio 2022
Toimintatalousarvion esityksessä vuodelle 2022, joka käsitellään kunnanhallituksen kokouksessa tulevana maanantaina 1.11.2021, nettomenoiksi on laskettu 42 488 644 €. Kunnanjohtajan esityksessä nettomenoja on säädetty ylöspäin lautakuntien esityksistä yhteensä 104 710 €.
Kunnanhallituksen omaan alueeseen sisältyy määrärahojen lisäys muun muassa projektitutkijan palkkausta varten vuosille 2022 – 2023, henkilöstöterveydenhuoltoon ja markkinointiin. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle on esitetty määrärahojen lisäystä vapaa-ajan asioihin ja tekninen ja ympäristölautakunnalle lisäystä ympäristöasioihin.
Vaikka menot ovat lisääntyneet voimakkaasti sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä valtionosuuksia on säädelty ja kiinteistöverotulot vähenevät verotusta laskiessa, budjetoidaan positiivinen 450 056 € tulos vuodelle 2022.

 

Kunnanjohtajan tervehdys
Syksy on edennyt ennätystahdissa. Talousarviotyö on vienyt, kuten pitääkin, aikansa.  On erittäin myönteistä, että osastot pysyivät esityksissään annettujen raamien sisällä. Myönteistä on myös se, että ennusteet ensi vuodelle niin verotuksen kuin valtionosuuksien osalta näyttävät hyviltä. Tämä tarkoittaa sitä, että esitys, joka menee käsittelyyn päätyy selvään plustulokseen. Sama koskee suunnitteluvuosia. Tämä on erittäin hyvä asia ja tästä pidetään kiinni! 

 

Mukavaa syksyn jatkoa!

 

halloween bild med pumpor och lyktor. Halloween-kuva, jossa on kurpitsoja ja lyhtyjä.