Äitienpäiväkunniamerkit

 

14.10.2020

 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää ehdotuksia äitienpäiväkunniamerkkien saajiksi vuonna 2021 toiminta-alueellaan. Ehdotukset tehdään ritarikuntien vahvistamaa lomaketta käyttäen viimeistään 6. marraskuuta 2020. Kruunupyyn kunta kehottaa yhdistyksiä tekemään omia ehdotuksiaan sopivista äitienpäiväkunniamerkkien saajista omien tietojensa perusteella.

 

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana.  

 

Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustavat mahdollisimman erilaisia ryhmiä, esimerkiksi ansiotyössä käyviä, yksinhuoltajia, maaseudun emäntiä jne.  sekä myös eri vähemmistöryhmiä kuten romaneja ja saamelaisia. Ehdokkaiden alaikärajana on  40 vuotta, mutta ehdokkaiden tulee edustaa tasapuolisesti tämän päivän suomalaisia äitejä myös ikänsä puolesta. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Palkittaviksi voidaan esittää myös adoptio- ja sijaisäitejä. Ammatissaan kasvattajina toimiville kunniamerkkiä ei ole tarkoitus myöntää.

 

Ehdotuksia tehtäessä on käytettävä  Ritarikuntien kunniamerkkiehdotuslomaketta ja  julkishallinnon verkkopalvelusta (www.suomi.fi) löytyviä liitelomakkeita. Lomakkeet löytyvät tältä sivulta sosiaali- ja terveysministeriöstä.

 

Lisätietoja:

 

Länsi- ja Sisä-Suomi (Pirkanmaa, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa)
tarkastaja Vuokko Asikainen, p. 0295 018 526

 

Tarvittaessa lomakkeiden täyttöapua varten voi ottaa yhteyttä kunnan tiedottajaan.