Kantatien 63 pääsuuntaselvitys: Vaihtoehtoja tutkitaan Kruunupyyssä

 

14.4.2021

(Lehdistötiedote ELY-keskukselta)

 

 

Alkuvuonna 2021 aloitettiin pääsuuntaselvityksen laatiminen kantatielle 63 välille Evijärven Ina - Kaustinen. Tavoitteena on määrittää maastokäytävä ja toimenpiteet, joilla mutkaisen ja kyliä halkovan päätien laatutasoa nostetaan vastaamaan jo parannettuja etelä- ja pohjoispuolisia kantatiejaksoja. Nykytien ongelmat ja tarvittavat parantamisratkaisut keskittyvät Kruunupyyn kunnan alueelle.

 

Kevään aikana ideoidaan ja tutkitaan alustavia vaihtoehtoja:
ve 0++ tien parantaminen nykyisellä linjauksella,
ve 1 oikaisu Högnabban kylän kohdalla,
ve 2 mittavampi oikaisu Kortjärven länsipuolelta ja
ve 3 oikaisu Kortjärven kylän itäpuolelta.

 

Ratkaisuvaihtoehtojen vaikutuksia arvioidaan ja niistä keskustellaan kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa, joka järjestetään kesälomakauden jälkeen. Ajankohtaa on jouduttu siirtämään aiemmin ilmoitetusta. Ajankohdasta ja toteutustavasta tiedotetaan lähempänä erikseen. Sekä yleisötilaisuudessa että sen jälkeen voi antaa palautetta vaihtoehtojen kehittämiseksi ja valintapäätöksessä huomioitavaksi.

 

 

Lisätiedot:

  • Työn tilaajan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava liikennejärjestelmäasiantuntija Timo Liljamo: 029 502 7796, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

 

  • Suunnittelukonsultin A-Insinöörit Civil Oy:n projektipäällikkö Juha Vehmas: 0400 178 926, etunimi.sukunimi@ains.fi

 

 

Kuvateksti:

Kruunupyyssä kantatie 63 ei täytä päätien laatutasovaatimuksia. Esim. kuvassa Högnabban kylän kohdalla tien pienipiirteisen geometrian ja tienvarsiasutuksen vuoksi nopeusrajoitus on vain 60 km/h.

 

DansStamvaeg