Koronatiedote 13.11.2020

 

Kruunupyyn kunnassa koronatapausten määrä on kasvussa. Tartuntoihin liittyy joukkoaltistumisia senioriasumisen yksikössä sekä työpaikalla. Yhteensä altistuneita on noin 60 henkilöä.

 

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen suosittelee, että Kruunupyyn alueella vältettäisiin kokoontumisia ja osallistumista harrastustoimintaan viikon ajan, jotta koronavirustilanne saadaan alueella rauhoittumaan ja ehkäistään lisätartuntojen syntyminen.

 

Suosittelemme, että kaikki yksityiset tilaisuudet perutaan viikoksi eteenpäin tästä päivästä lähtien. Myös kaikki urheilutoiminta ja muut tilaisuudet, joissa ihmisiä kokoontuu, suositellaan peruutettavan viikoksi eteenpäin.

 

Kunnassa on lisääntynyt määrä koronatapauksia, mutta tällä hetkellä tapaukset eivät koske kouluja ja varhaiskasvatusta. On toivottavaa, että noudatetaan kuitenkin erityistä varovaisuutta.

 

Kunnanvaltuuston maanantain kokous 16.11 siirretään Kunnantalolle ja pidetään mahdollisesti etäkokouksena. Ilmoitus etäkokouksesta tulee myöhemmin.

 

Kansalaisopisto tiedottaa omilla kotisivuillaan kurssien pitämisestä.

 

Soiten alueella on voimassa laajennettu maskisuositus. Tärkeää on myös muistaa huolehtia käsihygieniasta sekä muistaa pitää 1,5-2 m turvavälit toisiin ihmisiin. Koronavirustestaukseen tulee hakeutua lievissäkin oireissa viipymättä.

 

Estä koronavirustartunta:

  • Pese kätesi
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua