Marraskuun uutiskirje

 

 

24.11.2023

 

 

Täältä voit lukea marraskuun uutiskirjeen pdf-muodossa (pdf, 4 Mb)

 

 

 

Pirteästi pyöräillen -hanke

Pirteästi pyöräillen -hanke päättyy vuodenvaihteessa. Hankekoordinaattorit haluavat kiittää kaikkia pirteästi pyöräilleitä, jotka ovat lainanneet sähköpyöriä, polkeneet kilometrejä Kilometrikisassa ja osallistuneet tapahtumiimme: Suuri kiitos 😊 Toivottavasti voimme ahkeroida samankaltaisten hankkeiden parissa myös tulevaisuudessa.  

Mitä mieltä olet ollut hankkeesta? Kerro vilpitön mielipiteesi ja vähän tietoja tämän vuoden pyöräilytavoistasi. Osallistujien kesken arvotaan 5 tyylikästä kylmälaukkua. Arvostamme lukuisia palautteita, sillä tulos on yksi hankkeen mittareista.

Kyselyn löydät täältä.

 

 

Pyörätiet

Jatkamme kunnassa panostusta pyöräilyyn. Esitutkimus pyörätielle Kokkola- Kruunupyy-Edsevö on valmistunut ja Kruunupyy yrittää yhdessä muiden kuntien kanssa saada ulkopuolista rahoitusta mahdollistaakseen tiesuunnitelman teon. Voit tutustua yleiskatsaukseen sekä yleiskarttaan kunnan verkkosivustolla.

Myös pyörätie Backändantiellä tulee pian nähtäville ja siihen on tuolloin mahdollista jättää huomautuksia.

 

 

Talousarvio 2024

Kunnan talousarvio vuodelle 2024 hyväksyttiin kunnanvaltuuston kokouksessa 13.11.2023. Teerijärven uuden esikoulun ja koulun rakentamista siirretään eteenpäin vuodelle 2025, koska kunta odottaa vielä ELY-keskuksen lausuntoa nykyisen koulurakennuksen suojelusta.

Ensi vuonna investoidaan sen sijaan muihin tärkeisiin asioihin: Slottebon päiväkodin peruskorjaus, Kruunupyyn koulukeskuksen katon peruskorjaus, kylmän varastohallin rakentaminen Krokforsin korjaamolle sekä pienempiin investointeihin, kuten lukion koulupihan rakentaminen, kaukalon uusiminen Kruunupyyssä, tievalaistuksen parantaminen ym.

Kunnan talousarvion voit lukea tästä.

 

 

Varhaiskasvatuksen kampanja

Tindra-verkosto aloittaa kampanjan ehkäistäkseen ja korjatakseen varhaiskasvatuksessa ilmenneen työvoimapulan. Samalla halutaan asteittain ja strategisesti tehdä näkyväksi ja rakentaa toimialan uutta kuvaa. Tindra-verkostoon kuuluu 13 kuntaa: Kokkola, Kruunupyy, Luoto, Pedersöre, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vöyri, Mustasaari, Vaasa, Maalahti, Korsnäs, Närpiö ja Kristiinankaupunki. Kampanja sisältää muun muassa videoita, joita voitte nähdä sosiaalisessa mediassa.

 

 

Uusi sivistysstrategia

Mitä haluamme pohjimmiltaan opettaa lapsille ja nuorille? Paitsi kertotaulun, solun ainesosat ja saksan datiivitaivutukset, tietenkin. Kunnanvaltuusto hyväksyi edellisessä kokouksessaan Kruunupyyn kunnan uuden sivistysstrategian.

Mitä haluamme siis opettaa nuorille kuntalaisille? Tavoitteena on kasvattaa heistä vastuullisia ja johdonmukaisia tulevaisuuden aikuisia, jotka pitävät huolta toisistaan ja ympäristöstä. Saavuttaaksemme tämän olemme työstäneet kolme visiota, jotka ohjaavat meitä ja pedagogiikkaamme eteenpäin. Visiot perustuvat yhteisiin arvosanoihimme turvallisuus, hyvinvointi ja kehitys:

 

  • Tarjoamme turvallisen oppimispolun läpi varhaiskasvatuksen, esikoulun ja koulun
  • Luomme hyvät edellytykset lasten ja nuorten hyvinvoinnille
  • Työtapamme kehittyvät jatkuvasti perustuen uusimpiin tutkimuksiin

 

Käy lukemassa uutta sivistysstrategiaa, jossa kerromme kuinka aiomme saavuttaa nämä visiot. Strategian löydät tämän linkin kautta. Strategian laadintaan on osallistunut edustajia sivistystoimen kaikilta asteilta.

 

 

Ehkäisevä päihdetyö

Kuntaan on perustettu ehkäisevän päihdetyön monialainen ryhmä. Ryhmään kuuluvat kunnan johtoryhmä, vapaa-ajan koordinaattori sekä liikuntainnostaja. Ryhmä käsittelee kunnan lakisääteisenä tehtävänä ehkäisevää päihdetyötä.

 

 

Kunnantalon aukioloajat muuttuvat

Kunnantalon aukioloajat muuttuvat 1.1.2024 lähtien.

Kunnantalo on avoinna klo 8:30-15:30 maanantaista-torstaihin ja klo 8:30-12:00 perjantaisin.

Puhelinvaihde sekä Infopiste ovat avoinna klo 9:00-11.30 ja 12.30-15:30 maanantaista-torstaihin ja klo 9:00-11.30 perjantaisin.

Kunnantalon henkilöstö on usein paikalla myös muulloin kuin aukioloaikoina, joten jatkossakin on mahdollista varata tapaamisaikaa aukioloaikojen ulkopuolelle.

 

 

Vuosijuhla

Kunnan perinteinen vuosijuhla järjestetään 12.12. Palkitsemme muun muassa kulttuuri-, talko- ja urheiluihmisiä, SM-mitalisteja, Vuoden yrityksen sekä henkilöstöä, jotka ovat olleet toimessa 20 vuotta. Juhla kuvataan ja video tulee YouTube-kanavallemme kaikkien katsottavaksi.

 

Valokuvanäyttely Kunnantalolla

Gamlakarleby fågel- och naturvänner ry:n luontovalokuvanäyttely 2023 tulee esille Kunnantalolle ajalla 4.12.2023-15.1.2024. Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 7. joulukuuta klo 17:00. Tervetuloa!