Koronaviruspotilaiden määrä kasvussa Soitessa – kasvomaskin käyttö tärkeää sote-palveluissa asioidessa

 

 

4.11.2022

 

 

Koronaviruspotilaiden määrä on kasvussa Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten yksiköissä. Muistutamme kasvomaskin käytön tärkeydestä sosiaali- ja terveyspalveluissa asioidessa. Vierailuissa keskussairaalan osastoilla ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä pyydetään käyttämään FFP2-kasvomaskia. Osassa osastoista tai yksiköistä joudutaan valitettavasti rajoittamaan vierailuja pandemiatilanteen vuoksi.

 

Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan keskussairaalan osastoilla on hoidossa 30 koronapositiivista potilasta. Valtaosa potilaista on hoidossa ensi sijassa muun syyn kuin koronaviruksen takia. On kuitenkin tärkeää pyrkiä estämään viruksen leviämistä, minkä vuoksi Soitessa suositellaan tehokasta suojatumista ja vierailurajoituksia osastoilla.

 

Muistutamme, että Soiten yksiköissä on edelleen voimassa kasvomaskisuositus. Kirurgista suu-nenäsuojusta tai FFP2-maskia käytetään, kun ollaan lähikontaktissa toisen henkilön kanssa esim. vastaanottohuoneessa, asukas- tai potilashuoneessa. Myös Soiten aula- ja osastotiloissa on suositeltavaa käyttää kasvomaskia.

 

Keskussairaalan osastoilla ja Soiten tehostetun palveluasumisen yksiköissä vierailijoita kehotetaan käyttämään tehokkaampaa FFP2-kasvomaskia. Pyydämme arviomaan vierailun välttämättömyyttä ja suosittelemme vierailujen ja vierailijamäärän rajoittamista minimiin.