Tammikuun uutiskirje

 

 

26.1.2024

 

 

Täältä voit lukea tammikuun uutiskirjeen pdf-versiossa (4,9 Mb)

 

 

Puhtaanapito- ja ruokapalveluiden hankinta

Sopimuskausi lähenee loppuaan ja on aika uudelle puhtaanapito- ja ruokapalveluiden hankinnalle. Käytämme jatkossakin ulkopuolista toimittajaa – ja tällä kerralla hankinta toteutetaan yhteistyössä Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa. Hankinta-asiakirjojen laadinnassa on asetettu suurta painoa vastuullisiin valintoihin: Etenkin korkealuokkainen, ravintorikas ja houkutteleva ruoka on priorisoitu. Alla muutama esimerkki.

 

- Joutsen-merkittyjä puhdistusaineita tulee pääsääntöisesti käyttää.

- Lähellä tuotettua ruokaa suositaan siinä määrin kuin hankintalaki sen sallii.

- Käyttämättä jäänyt ruoka laitetaan myyntiin.

- Rasvatonta maitoa tarjotaan vaihtoehtona yläasteella ja lukiossa.

- Kasvisruokaa tarjotaan 6–8 kertaa per 6 viikkoa.

- Tarjotut tuotteet saavat sisältää ainoastaan luonnollista sokeria.

- Suolan käyttö on erittäin alhainen – erityisesti nuoremmille lapsille kuluttajaryhmänä.

- Edistääkseen asiakastyytyväisyyttä ja osallistuvuutta oppilaille annetaan mahdollisuus antaa palautetta ja vaikuttaa ruokavalintoihin oppilasneuvostojen kautta.

 

 

Avustuksia

Elämänlaatujaosto jakaa avustuksia urheilu-, hyvinvointi-, kulttuuri- ja nuorissektoreilla. Avustusten hakuaika on 31.1–18.2. Tietoa avustuksista ja hakulomakkeet löytyvät tämän linkin kautta. Lisätietoja avustuksista voi kysellä vapaa-ajan koordinaattorilta.

 

 

Osallistuva budjetointi

Nyt on myös Kruunupyyn kunnan aika ottaa käyttöön osallistuva budjetointi.

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kunnan asukkaat otetaan mukaan päätöksentekoon siitä, kuinka kunnan resursseja voitaisiin käyttää. Osallistuvan budjetoinnin kautta halutaan edistää viihtyvyyden parantamista, hyvinvointia, elämäniloa ja yhteenkuuluvuutta Kruunupyyn kunnassa.  
Kunnanhallitus esittää vuosittain sopivaa määrärahaa Osallistuvaan budjetointiin, jonka kunnanvaltuusto hyväksyy marraskuussa talousarviokäsittelyssä. Kunnan asukkaat osallistuvat tämän jälkeen vahvistettujen periaatteiden mukaisesti määrärahojen käytön suunnitteluun ja päätöksentekoon.
Osallistuva budjetointi alkaa ideointivaiheella, joka avautuu helmikuun alussa. Tällöin ovat tervetulleita kaikki ideat, jotka voivat tehdä Kruunupyyn kunnasta entistä paremman kunnan meille kaikille. Joten seuraa verkkosivustoamme ja some-kanavia saadaksesi lisätietoja.

 

 

Kesätyö

Kruunupyyn kunta tarjoaa 35–40 nuorelle kesätyöpaikan kesällä 2024. Paikkoja voivat hakea vuosina 1999–2008 syntyneet nuoret.
Kunta palkkaa nuoria omaan toimintaansa varhaiskasvatukseen, kirjastoon, keskushallintoon ja tekniselle sektorille. Toissijaisesti nuoret voivat työskennellä kunnan tytäryhtiössä sekä yhteistyökumppaneiden ylläpitämissä asumispalveluissa (Herberts hus, Sylviahemmet ja Backebo).
Huomioi, että Pohjanmaan hyvinvointialue palkkaa itse kesätyöntekijät omiin laitoksiin.
Hakemuslomakkeet löytyvät kunnan verkkosivustolta helmikuun alussa.

 

 

Tienpidon avustusten jako

Muistathan, että vuodenvaihteesta lähtien kunta jakaa korvamerkityn määrän tienpidon avustuksia.
Avustuksen voi käyttää virallisten tieosuuskuntien yksityisteiden perusparannuksiin.
Eikö tiellänne ole virallista tieosuuskuntaa? Silloin voitte hakea avustusta uuden tieosuuskunnan perustamiseen tai vanhan uudelleen herättämiseen.
Periaatteet tienpidon avustusten jakoa varten sekä hakulomakkeet löytyvät tämän linkin kautta. Hakuaika on 1.1–28.2.2024.

 

 

Yrityskylttitorni vihittiin käyttöön

Uusi yrityskylttitorni kasitien varressa otettiin juhlavin menoin virallisesti käyttöön tällä viikolla. Kolmisenkymmentä henkilöä oli paikalla, kun torniin sytytettiin valot. Vetisessä säässä maistuivat myös Kruunupyyn Yrittäjät ry:n tarjoamat grillimakkarat ja kunnan tarjoama kaakao.

Tornissa on 18 yrityksen mainos, ja kaksi paikkaa on vielä vapaana.

 

 

Seuratapaaminen

Seuratapaaminen järjestetään Alavetelin koululla keskiviikkona 31.1 kello 17.30. Kaikki kunnan seura-aktiivit liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoseuroista ovat tervetulleita kokoukseen. Tapaamisessa tiedotetaan mm. avustuksista, joita voi hakea helmikuussa. Tarjoamme pullakahvit, joten ilmoitathan tulostasi vapaa-ajan koordinaattorille.

 

 

Kunnanvaltuuston kokous 19.2

Kunnanvaltuusto kokoontuu 19.2 klo.18 vuoden ensimmäiseen kokoukseensa.
Totuttuun tapaan voit seurata kokousta suorana lähetyksenä kunnan YouTube-kanavan kautta ja esittää samalla kysymyksiä chatin kautta.