Ulkoilmapäiväkoti Rävlyan

 

 

14.3.2024

 

 

Haluatteko, että lapsellanne on mahdollisuus seikkailuun, liikunnallisiin haasteisiin ja ulkoilmaelämän kokeiluun, jotka tuovat virikkeitä kaikille aisteille? Silloin ulkoilmapäiväkoti Rävlyan voisi olla hyvä vaihtoehto! Rävlyanissa lapsille annetaan mahdollisuus kehittää luonnon tuntemusta ja kestävämpää elämäntapaa ulkona raikkaassa ilmassa samalla kun lapset saavat käyttää luovuuttaan, mielikuvitustaan ja energiaa.

 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että lapset, jotka viettävät suurimman osan päivästään luonnonvaraisessa ympäristössä, kehittävät paremmin voimaa, empatiaa ja nopeutta sekä tasapainoa ja keskittymiskykyä kuin lapset, jotka viettävät suurimman osan päivästä sisätiloissa. Tämän lisäksi lapset pysyvät terveempinä ja saavat viettää aikaa ympäristössä, jossa on huomattavasti alhaisempi melutaso kuin perinteisissä päiväkodeissa, sillä katto on ääretön eivätkä seinät rajoita toimintaa.  

 

Suurin osa sisätiloissa tehtävistä asioista on tehtävissä myös ulkona, ja varhaiskasvatuksessa otetaan aina huomioon lasten kiinnostuksen kohteet ja toiminta suunnitellaan näiden pohjalta. Tämä tarkoittaa sitä, että Rävlyanin lapset eivät jää mistään paitsi ja sen lisäksi heille tarjotaan vielä rikas oppimisympäristö ulkona luonnon helmassa.  

 

Rävlyan sijaitsee kävelymatkan päässä Slottebon päiväkodista, lähellä leikkipuistoa osoitteessa Torpantie 14. Rävlyanissa on tuulensuoja tulisijalla, jossa lapset muun muassa syövät ja lepäävät. Alueelta löytyy myös lato tarpeellisilla varusteilla sekä ulkokäymälä kompostoivalla vessalla. Mikäli sääolosuhteet aiheuttavat sen, ettei metsässä ole turvallista, ryhmällä on Slottebon päiväkodissa tilat käytettävissä.

 

Rävlyan koostuu enintään 12 lapsesta, 4–5-vuotiaista sekä varhaiskasvatuksen opettajasta ja lastenhoitajasta.  

 

Ulkoilmapäiväkoti Rävlyan avataan jälleen elokuun 2024 puolesta välistä alkaen, edellyttäen, että saamme tarpeeksi ilmoittautumisia. Ilmoittautumisaika on 11.3-24.3.2024.

 

raevlyan10