Helmikuun uutiskirje

 

 

24.2.2023

 

 

Nyt voit lukea uutiskirjeen myös pdf-muodossa tämän linkin kautta (pdf, 2.2 MB).

 

 

Henkilöstöstrategia

Olemme tehneet uuden ja visuaalisen henkilöstöstrategian, joka antaa näkyvyyttä sille, kuinka houkuttelemme sekä pidämme mahtavat työntekijämme.  Haluatko tietää, kuinka kunta työskentelee edistääkseen houkuttelevaa työnantajaimagoa, hyvinvoivaa henkilökuntaa sekä motivoivaa ja proaktiivista työpaikkaa? Klikkaa tätä linkkiä.

 

 

Hyvinvointisuunnitelma

Olemme työstäneet myös uuden hyvinvointisuunnitelman. Suunnitelmassa kuvaillaan, kuinka edistämme kuntalaisten hyvinvointia vuosina 2023–2026. Suunnitelmaan sisältyy myös hyvinvointikertomus vuosilta 2020–2022: Tämä sisältää selvityksen toteutetuista, terveyttä edistävistä toimenpiteistä sekä erilaisia tilastoja siitä, kuinka hyvin kuntamme edistää hyvinvointia verrattuna muihin kuntiin.  

 

Tilastoissa ilmenee esimerkiksi, että yleinen terveydentila ja nuorten ylipaino sekä iäkkäämpien vaikeat kaatumisonnettomuudet ovat asioita, joiden parissa on työskenneltävä. Myönteistä muuhun maahan verrattuna on, että kunnan nuoret tuntevat harvoin olevansa yksinäisiä, omaisuusrikoksia sattuu vähän ja äänestysprosentti on korkea.

 

Voit lukea kuinka edistämme hyvää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä tämän linkin kautta.

 

 

Asemakaava Grovfurbacken-alueelle

Kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan Grovfurbacken-alueelle, joka sijaitsee Murikantien läntisellä puolella. Kaavaan on piirretty 6 tonttia omakotitaloille sekä 2 isompaa tonttia, johon voi rakentaa omakotitalon, mutta samalle tontille voi myös rakentaa halleja toiminnalle, joka ei häiritse ympäristöä.

 

 

Stipendejä

16–24-vuotiaat nuoret, jotka opiskelevat toisen asteen koulutuksissa tai kansanopistossa, ja joiden kotipaikkakuntana 31.1.2023 on Kruunupyy, voivat nyt hakea 75 euron stipendejä kunnalta. Stipendejä tullaan jakamaan enintään 31 kpl.
Vapaamuotoiset hakemukset, joissa tulee ilmetä nimi, koulu, pankkitiedot sekä kunnanosa, tulee lähettää viimeistään 6.4.2023 s-postitse osoitteeseen kronoby.kommun@kronoby.fi tai postitse osoitteeseen Kruunupyyn kunta, Säbråntie 2, 68500 Kruunupyy.

 

 

Hiihtolomaohjelma
Viikolla 9 kouluilla on hiihtoloma ja totuttuun tapaan lapsille ja nuorille järjestetään monenlaista ohjelmaa. Hiihtolomaohjelma jaetaan kouluissa vuosiluokille 1–6 ja ohjelma löytyy myös tämän linkin kautta .
Tarjolla on muun muassa nerf-kivaa, maksuttomia luisteluvuoroja Kruunupyyn ja Teerijärven jäähalleissa, elokuvamaraton, matka Seinäjoelle ja maksutonta uintia Kokkolan uimahallissa.

 

 

Wasa Teater

Maaliskuussa on jälleen aika perinteiselle teatterimatkalle Wasa Teateriin. Olemme varanneet 50 lippua esitykseen Man får väl ställa upp 25.3 ja linja-auto täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Matka (sis. teatterilipun) maksaa 50 euroa (40 euroa opiskelijoille).
Ilmoittautumiset LUCKAN puh. 050 347 0527 (ma-pe 10-16) tai luckan.karleby@kulturosterbotten.fi
Linja-auto lähtee matkaan Teerijärveltä (SEO) klo. 9:30, ajaa Alavetelin (Sale) klo. 9:50, Kokkolan linja-autoaseman klo. 10:10 ja Kruunupyyn urheiluhallin klo. 10:30 kautta.
Olemme varanneet aikaa, jotta Vaasassa ehtii syödä lounaan ennen esityksen alkua, joka alkaa klo. 14.
Osallistua voi myös KAIKUKORTILLA ilmoittamalla siitä ilmoittautumisen yhteydessä. 

Matka järjestetään yhteistyössä Kruunupyyn kunnan, Kokkolan kaupungin ja Kokkolan Luckanin kanssa.

Tervetuloa mukaan!

 

 

Eduskuntavaalit

Kohta on eduskuntavaalien aika. Eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2. huhtikuuta ja ennakkoäänestys järjestetään 22–28.3 Kunnantalolla, Alavetelin kirjastossa, Teerijärven kirjastossa sekä vaalibussissa. Ennakkoäänestyspaikat ovat avoinna maanantaina ja keskiviikkona-perjantaina klo. 9–17, tiistaina klo. 9–20 ja lauantai-sunnuntai klo. 10–13. Vaalibussin aikataulu tulee kunnan kotisivuille kaksi viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkamista.

 

 

Vaalikeskustelu pääkirjastossa

Kruunupyyn pääkirjastossa järjestetään vaalikeskustelu keskiviikkona 15.3.2023 klo. 18:00. Moderaattorina toimii vs. kunnanjohtaja Marcus Henricson. Tilaisuus on kaksikielinen ja avoin kaikille kiinnostuneille. Kirjasto tarjoaa kahvia/teetä ja mehua sekä purtavaa.

Pääkirjasto on kutsunut kaikki eduskuntavaaleissa mukana olevat puolueet vaalikeskusteluun. Onko sinulla kysymys eduskuntavaaliehdokkaille? Voit lähetä kysymyksesi jo ennakkoon s-postitse bibl.kronoby@kronoby.fi otsikolla Vaalikeskustelu 2023.

 

 

Kuntalaistilaisuus Alavetelin pyörätiestä 22.3

Kunta järjestää kuntalaistilaisuuden koskien Alavetelin uutta pyörätietä 22.3.2023 klo. 17:30–19:00 Alavetelin koululla. Lisätietoja tulee lähempänä tilaisuutta kunnan kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan.

 

 

Pyörähanke Pigga pedister – Pirteästi polkien
Psst! Tässä kuuma pyöräskuuppi: Voimme iloksemme ilmoittaa, että kunnalle on myönnetty 23 500 € valtiontukea kattavaan pyörähankkeeseen. Hankkeen kautta haluamme tehdä suuren panostuksen pyöräilyyn ja nostaa esille mahdollisuudet ja hyödyt pyörän käytöstä auton sijaan – sekä lyhyemmillä että pidemmillä reiteillä. Hanke suuntautuu työikäisille, kunnan työntekijöille sekä lapsille ja nuorille. Hankkeen kautta toivomme voivamme säästää luonnon resursseja, kehittää kestävää matkustustapaa ja myötävaikuttaa moniin terveyshyötyihin samalla.
Hanke on käynnissä koko vuoden 2023 ja sisältää muun muassa pyöräkampanjoita, kilpailuja ja mahdollisuuden kokeilla sähköpyöriä. Lisää tietoa tulee piakkoin. Pidä silmällä myös postilaatikkoasi, johon saapuu keväällä infoesite.