Kunnan uutiskirje 9/21

 

24.9.2021

 

Syyskuun uutiskirjeen aika! Kunnan uutiskirje ilmestyy kuukauden viimeisenä perjantaina joka kuukausi, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Uutiskirjeessä kerromme lyhyesti mitä on tekeillä ja mitä on tuloillaan. Saatte mieluusti kommentoida ja kysyä lisää ottamalla yhteyttä kunnan tiedottajaan (pia.byskata@kronoby.fi).

 

Kuntalaistilaisuus koskien sosiaali- ja terveydenhuoltoselvitystä
Kunta järjestää kuntalaistilaisuuden koskien sosiaali- ja terveydenhuoltoselvitystä. Siv Sandberg esittelee selvityksen Zoomin kautta keskiviikkona 29.9.2021 klo. 18.00–20.30. Pyydämme kiinnostuneita ilmoittautumaan etukäteen sähköpostilla kronoby.kommun@kronoby.fi viimeistään 27.9.2021 klo. 14.00 mennessä. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa linkin Zoom-kokoukseen ennen kokouksen alkua. Kokouksen aikana on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

 

 

Kuntalaistilaisuuksia koskien tyhjiä koulurakennuksia

Mitä tyhjille koulurakennuksille tapahtuu tulevaisuudessa? Tästä keskustellaan nyt kolmessa kuntalaistilaisuudessa.  Ensimmäinen tilaisuus on 5.10 klo. 17.00–19.00 Söderbyn koululla. Toinen tilaisuus järjestetään 6.10 klo. 17.00–19.00 Småböndersin koululla ja kolmas tilaisuus Alavetelin uudella koululla 26.10. klo. 17.00–19.00. Tule paikalle keskustelemaan.

 

 

Haemme osastosihteeriä

Kunta hakee yleishallinnon osastosihteeriä. Jotakuta, joka pitää monia lankoja käsissään yleishallinnon osastolla ja on mukana monessa. On hyvä hallinnoija, tarkka mutta silti tehokas. Hoitaa muun muassa asiakäsittelyn, kirjaamisen, vaalityön, arkistoinnin ja sopimusten käsittelyn. Hakemukset Kuntarekryn kautta viimeistään 1.10.

 

 

Hålligång

Hålligång -hanke on lähtenyt hyvin käyntiin ja tässä muutama ajankohtainen asia sen tiimoilta, joka voi kiinnostaa myös teitä:

 

  • Annika on käynnistänyt liikuntailoa-ryhmän aikuisille, jotka kokoontuvat säännöllisesti ja kokeilevat erilaisia liikuntamuotoja eri puolilla kuntaa. Osallistuminen on maksutonta ja kaikki kunnassa asuvat tai työskentelevät ovat tervetulleita mukaan.
    Tämän linkin kautta löydät lisätietoa toiminnasta: https://www.kronoby.fi/fi/uutiset/liikuntailoa/

 

  • Kannustamme senioreitamme yhteiseen liikuntaan ja olemme tehneet lomakkeita, joissa on senioreille tarkoitettuja vinkkejä lihasharjoituksiin ja tasapainoharjoitteluun. Lomakkeet löytyvät kunnan kirjastoista. Tarkoitus on, että otat lomakkeen mukaasi, harjoittelet viisi eri kertaa yhdessä seniorin kanssa ja palautat sen jälkeen lomakkeen viidellä merkinnällä varustettuna takaisin kirjastoon.
    Palkinnoksi saat kahvipaketin. Kaikki tarvittava materiaali löytyy kirjastoista.

 

  • Haluamme myös muistuttaa mahdollisuudesta maksuttomaan kuntoneuvontaan. Tämä koskee kaikkia kunnassa asuvia sekä kunnan henkilökuntaa. Ota yhteyttä Annikaan ja sovitte tapaamisesta, jolloin käytte yhdessä läpi aikaisemmat liikuntatapasi ja minkälaista apua tarvitset juuri nyt aloittaaksesi kuntoilun. Tämän jälkeen laaditte yhdessä suunnitelman uusista liikuntatavoista.
    Annika on apuna ja tukena aloituksessa, ja voitte yhdessä kokeilla uusia kuntoilumuotoja. Annikan tavoittaa numerosta 040 5878 199.

 

Lentokentäntie

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen Lentokentäntiellä etenee. Suunnitelman mukaan rakentaminen on valmis marraskuussa.

Tiellä on tällä hetkellä monia koneita, soraa, kuoppia, ihmisiä työnteossa ja lapsia liikenteessä, joten muistakaa ajaa varovasti.

 

 

Nautihan syksystä, syksyn väreistä ja pärjäile!