Uutiskirje 11/22

 

 

2.12.2022

 

 

Vuosijuhla 19.12

Perinteinen vuosijuhla järjestetään maanantaina 19.12. Palkitsemme kulttuuri-, talkoo- ja urheiluhenkilöitä, SM-mitalisteja, Vuoden yrityksen sekä 20 vuotta työsuhteessa ollutta henkilöstöä. Juhla tullaan videokuvaamaan ja se laitetaan YouTube-kanavallemme esille, jotta pääsette kaikki osalliseksi.

 

Teerijärven esikoulu ja koulu

Teerijärven esikoulun ja koulun urakoitsija on nyt valittu. Kunnanhallitus valitsi Rakennus Korpela Oy:n urakoitsijaksi. Rakentaminen aloitetaan kevääseen mennessä.

 

Alavetelin pyörätie

Alavetelin pyörätien suunnittelu on aloitettu. Ramboll Oy on aloittanut tiesuunnitelman teon pyörätietä sekä alikulkua varten Alavetelin keskustasta Brännkärrintien toiseen liittymään Backändatietä pitkin.

 

Talousarvio 2023

Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 14.11 talousarvion vuodelle 2023 sekä taloussuunnitelman vuosille 2024 – 2025. Huolimatta voimakkaista kustannuslisäyksistä käyttötaloudessa, vähenevistä veroista ja valtionosuuksista, budjetoidaan positiivinen  vajaan 2 miljoonan euron tulos vuodelle 2023. Ensi vuoden suurin investointi on Teerijärven esikoulu ja koulu. Taloussuunnitelmassa vuodelle 2024 on määrärahaa Kruunupyyn urheiluhallin saneeraukseen. Taloussuunnitelmassa vuodelle 2025 on investointimäärärahaa Kruunupyyn koulukeskuksen katon uusimiseen, Näckrosenin päiväkodin perukorjaukseen ja laajennukseen, ikkunoiden vaihtoon Teerijärven hoitokeskuksessa sekä kylmän varastohallin rakentamiseen Krokforsin korjaamolle.

 

Kokkola – Pietarsaaren lentoasema

Lennot Helsinkiin ja Tukholmaan lentävät täyttä häkää Kruunupyystä. Lokakuussa lentoasema palveli niin Amapolan reittilentoja Tukholmaan, Aventoursin ja TUIn lomalentoja etelän lämpöön kuin useita kansainvälisiä yksityislentoja eri puolille Eurooppaa. Tämän lisäksi kenttä toimi tukikohtana Puolustusvoimien Hornet-hävittäjille Ruska 22 -harjoituksen aikana. Kaiken tämän ansiosta lentoasemalla tehtiinkin lokakuussa koronan jälkeisen ajan matkustajaennätys kentän palveltua yli 2000 lentomatkustajaa (2141).

Marraskuun alusta aukesi taas reittiliikenne Helsinkiin, jonne pääsee nyt kotimaisin siivin ja erinomaisin jatkoyhteyksin Finnairin lennoilla. Muistetaan kaikki käyttää kotikentän palveluja, joilla mahdollistetaan alueen elinkeinoelämän hyvinvointi sekä kaamosväsymystä helpottava vapaa-ajanmatkustus.

 

One Day Contract

One Day Contract on alueellinen kampanja, joka tuo vuosittain nuoret ja yritysväen päiväksi yhteen. One Day Contract -kampanjan tarkoituksena on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan, esihenkilön tai asiantuntijan työtä päivän ajan. Nuoret oppivat, mitä työpaikoilla käytännössä tapahtuu. Lisäksi kampanja tarjoaa nuorille näkökulmia heidän omiin ura- ja koulutussuunnitelmiinsa sekä työelämään yleensä.

Axel Björklund seurasi kunnanjohtajan työpäivää torstaina ja oppi melkoisen määrän kunnanjohtajan työstä.