Elokuun uutiskirje

 

 

25.8.2023

 

 

Uutiskirje pdf-muodossa (3.9 Mb )

 

 

Mielenkiintoinen lukuvuosi on käynnistynyt

Koulut ovat aloittaneet uuden lukuvuoden ja 23.8 julistettiin koulurauha kaikkiin kunnan kouluihin. Uutta tälle vuodelle oli se, että lukiossa koulurauhan julistus haluttiin lukea sekä ukrainaksi että ruotsiksi.

Olemme työskennelleet erittäin paljon vähentääksemme koulupoissaoloja ja ilahduttavasti kaikki oppilaat saapuivat kouluun ensimmäisenä koulupäivänä. Tämä on erittäin ilahduttavaa ja tärkeä merkkipaalu työssämme, jossa ”jokainen koulupäivä on tärkeä”.

Ulkopedagogimme jatkaa työskentelyä kaikkien kunnan oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa ja tänä lukuvuonna osallistumme myös Luoda-hankkeeseen, joka nostaa esille taiteen merkityksen koulussa. Joka koulussa perustamme koulukuoroja ja keväällä otamme tavoitteeksi Koulumusiikki-tapahtuman ja tietysti myös Viestikarnevaalit.

Tänä lukuvuonna voimme ensimmäistä kertaa ylpeillä sillä, että kaikki kunnan koulut ovat Vihreä lippu -kouluja. Meillä on kaikkea hyvää ja hauskaa meneillään ja lukuvuoden teema jokaisella luokalla on lukeminen ja kirjoittaminen. Nämä ovat tärkeitä taitoja, jotka ovat perustana kaikkeen oppimiseen ja niitä haluamme vaalia.

 

Ruokahävikkiä vastaan
Jatkamme myös nyt syksyllä ylijääneen kouluruoan myymistä kouluravintoloistamme Ådalenin koulusta, Centralskolanista, Alavetelin koulusta ja Teerijärven koulusta. Ota mukaasi 0,5 litran astia, jonka voit täyttää 2 eurolla ja tällä tavalla vähentää ruokahävikkiä ja samalla ostaa ruokaa halvalla. 
Emme voi luvata, että ruokaa on myytäväksi asti jokaisena päivänä, mutta voit mieluusti tulla paikalle tarkistamaan. Maksa paikan päällä joko ResQ-sovelluksella tai käteisellä kouluravintolassa sijaitsevaan säästöpossuun.

Seuraavat kunnan koulut ovat mukana ResQ-sovelluksessa: 
Ådalenin koulu Kruunupyyssä, osoite Kruunupyyntie 6, sisäänkäynti Kruunupyyntieltä. Ruoan haku klo. 12.20–12.30.
Centralskolan Kruunupyyssä, osoite Kruunupyyntie 4, sisäänkäynti pääsisäänkäynnin kautta Kruunupyyntieltä. Ruoan haku klo. 12.20–12.30.
Alavetelin koulu, osoite Murikantie 130, sisäänkäynti pääsisäänkäynnin kautta kirjaston vierestä. Ruoan haku klo. 12.20–12.30.
Teerijärven koulu, osoite Kiertotie 143, sisäänkäynti pääsisäänkäynnin kautta pihan puolelta. Ruoan haku klo. 11.20–11.45.

 

Avajaiset urheiluhallilla
Kunta on osallisena hankkeessa, jossa olemme palkanneet ammattitaiteilijan, joka tänä ja ensi viikolla työskentelee kunnan nuorten kanssa taideteoksen parissa. Taideteos tulee urheiluhallin käytävän seinälle. Ensi perjantaina 1.9 järjestämme avajaiset klo. 14–15 urheiluhallissa, jossa paljastamme taideteoksen. Tilaisuus on avoin yleisölle ja toivotamme kaikki tervetulleiksi paikalle!

 

Infotilaisuus Leader-tukirahoista
Maanantaina 18.9 Kunnantalolla järjestetään infotilaisuus Leader-tukirahoista, joita voi hakea Aktion Österbottenin kautta. Klo. 18 on info yritystuista ja klo. 19 info yhdistystuista. Osa tuista on jo avoinna hakemuksia varten, kun muut avautuvat syksyn aikana. Tarjoamme pullakahvit ja toivomme siksi, että ilmoittaudut vapaa-ajan koordinaattorille (hanna.aarnio@kronoby.fi) viimeistään torstaina 14.9. lisätietoja tulee lähemmin kunnan sosiaalisiin medioihin.

 

Ammattikulttuuritoimijoiden tapaaminen
Järjestämme ensimmäistä kertaa tapaamisen kunnan ammattikulttuuritoimijoiden kanssa tiistaina 19.9 Kunnantalolla klo. 17.30. Tapaamisen tarkoituksena on koota yhteen kunnan ammattikulttuuritoimijat sekä luoda mahdollisuudet verkostoitumiseen. Tapaaminen on tarkoitettu heille, joilla on seuraavien taiteenalojen koulutus tai yritys: teatteri, musiikki, tanssi, käsityö, sanataide, sirkustaide, kuvataide, arkkitehtuuri tai mediataito. Tarjoamme pullakahvit ja toivomme täten, että ilmoittaudut vapaa-ajan koordinaattorille (hanna.aarnio@kronoby.fi) viimeistään perjantaina 15.9.

 

 

Loistavaa näkyvyyttä valtateiden varrella

Kunta rakennuttaa parhaillaan 12 metriä korkean, LED-valaistun kylttitornin paikallisten yritysten markkinointia varten valtatie 8:n varrelle Kruunupyyssä: Samankaltaisia torneja suunnitellaan myös Alaveteliin ja Teerijärvellä valtatie 13 varrelle. Kunnan yrityksillä on maanantaihin 28.8 klo. 12:00 saakka aikaa ilmoittaa kiinnostuksesta vuokrata kylttipaikka tornista. Lisätietoja löydät kunnan verkkosivustolta.

 

 

Pyöräilykausi jatkuu!

Haluamme nostaa esille kunnan huippuhyvän pyöräilyjoukkueen Kilometrikisassa: Tähän mennessä joukkueessa on 45 osanottajaa, jotka ovat pyöräilleet yhteensä 19 231 km. Kilometrit vastaavat 1346 bensalitran säästöä. Ja kisa jatkuu – vielä ehdit mukaan joukkueeseen! Kilometrikisa kestää 30.9 saakka.

Osallistuaksesi Kruunupyyn kunnan joukkueeseen, Kruunupyyn kunta, kirjoitat osallistujakoodin Krombi23 ilmoittautuessasi joukkueeseen. Tervetuloa 😊

 

Teatterimatka Vaasaan
Perinteiset teatterimatkamme Vaasaan saavat jatkoa lauantaina 7.10 järjestäessämme linja-automatkan ruotsinkieliseen musikaaliin Vänd om min längtan, jonka on kirjoittanut Ann-Louise Bertell ja jonka musiikista vastaa Thomas Enroth. Ilmoittautuminen matkalle avautuu piakkoin ja siitä sekä matkan lisätiedoista kerromme kunnan sosiaalisessa mediassa lähempänä matkaa.

 

Taidenäyttely Kunnantalolla

Tervetuloa Sixten Ahlsvedin ”Pala Pohjanmaata” -taidenäyttelyyn Kruunupyyn Kunnantalolla.
Näyttely on esillä Kunnantalon pääkäytävällä elo-syyskuun ajan. Avoinna arkipäivisin klo. 8:00 – 16:00.

 

Tiedotustilaisuus malminetsinnästä Teerijärvellä

Grafintec Oy -yhtiö järjestää tiedotustilaisuuden 29.8.2023 Teerijärvellä koskien malminetsintää Teerijärven läntisellä puolella.

Emas 1 hakemusalueen kokonaispinta-ala on 15,69 neliökilometriä ja se on jaettu Hästbackan alueeseen pohjoisessa ja Emas-Kaitåsenin alueeseen etelässä. Lisätietoja löytyy kunnan verkkosivulta.

 

Kunnanvaltuusto kokoontuu

Kunnanvaltuuston ensimmäinen kokous kesälomien jälkeen on 25.9. Tuttuun tapaan voit seurata kokousta suorana lähetyksenä kunnan YouTube-kanavan kautta sekä esittää samalla kysymyksiä reaaliajassa chatin kautta.

 

Kansalaisopisto tiedottaa

Syyslukukausi alkaa 4.9 ja olemme valmiina mielenkiintoiseen syksyyn! 

Olemme suunnitelleet monia mielenkiintoisia kursseja ja luentoja syksylle. Syyskuussa luvassa on erityisiä tapahtumia, joita odottaa: 

Maria Ivars pitää Kvarnenin tiloissa ruotsinkielisen luennon, jossa hän kertoo lymfan virtauksesta. Tämä on oiva tilaisuus oppia enemmän tästä mielenkiintoisesta aiheesta.  

Yhteistyössä Kruunupyyn kirjaston ja Kestävän kehityksen -viikon kanssa Nina-Marie Vigård pitää ruotsinkielisen luennon Vaatteiden hoidosta & Tyylineuvonnasta kirjastolla. Luento on maksuton ja kirjasto tarjoaa kahvit. 

Kaj Lindh on aloittanut 1.8 vs. kurssisihteerinä Kruunupyyn kansalaisopistolla.  

Kansalaisopistolla odotetaan innolla, että näemme sinut tulevilla kursseilla ja tapahtumilla!