Pirteästi pyöräillen

en man och en kvinna cyklar ute på en grusväg i naturen bland blommor. Mies ja nainen pyöräilevät soratietä pitkin luonnossa kukkien keskellä

Tänä vuonna kunta tekee suuremman panostuksen pyöräilyn lisäämiseksi. Hankkeeseen kuuluu muun muassa mahdollisuus lainata sähköpyöriä ilmaiseksi sekä pyöräilykampanjoita ja tapahtumia kuntalaisille ja kunnan työntekijöille. Hanke suuntautuu sekä vähemmän että enemmän kokeneille pyöräilijöille.

 

Tältä sivulta löytyy tietoa hankkeesta. Sivua päivitetään jatkuvasti.

 

Haluamme myös kannustaa mahdollisimman monia osallistumaan Kilometrikisaan Kruunupyyn kunnan joukkueessa (lisätietoa kisasta löytyy alempana). Osallistumalla kisaan voi samalla voittaa hienoja palkintoja – pääpalkintona on hotelliyöpyminen kahdelle Kalajoella, johon kuuluu pyörävuokra kahdelle henkilölle.

 

 

 

Sähköpyörien maksuton lainaus

 

Onko mielipiteesi varovaisen skeptinen sähköpyöriä kohtaan mutta silti olisit kiinnostunut kokeilemaan sähköpyörää? Siinä tapauksessa meillä on hyviä uutisia! Kunta vuokraa kesän ajaksi eri tyyppisisä sähköpyöriä, joita saa lainata ilmaiseksi – voit vaikka kokeilla miltä tuntuu pyöräillä töihin sähköpyörällä.

 

Lainattavat sähköpyörät tullaan sijoittamaan eri puolille kuntaa. Tästä alta löydät tiedot missä pyörät ovat milloinkin. Kun pyörät eivät ole käytössä, ovat ne kontissa säilössä ja latauksessa. Tarpeen mukaan on myös mahdollista saada laturi mukaan pyörää lainatessa.

 

Toukokuu: Ådalenin koulu (puutyösalin vieressä), Kruunupyyntien 6, 68500 Kruunupyy

Kesäkuu: Urheilukentällä, Murikantie 155, 68410 Alaveteli

Elokuu: Terinitin pihassa (Jakrin vieressä), Eteläinen Teerijärventie 8, 68700 Teerijärvi

 

 

Kunta vuokraa pyörät Pyöräliike Lybäckiltä Kokkolasta. Valikoima koostuu seuraavanlaisista pyöristä:

1 citypyörä

2 trekkingpyörää

2 maastopyörää

 

 

Kuntalaiset ja kunnan työntekijät voivat varata sähköpyörän yhdeksi vuorokaudeksi. Pyörien haku/lunastus on kello 19-19:30 välisenä aikana ja pyörä tulee palauttaa seuraavana päivänä kello 18-18:30 välisenä aikana.

 

Kello 18:30-19:00 välisenä aikana on mahdollista kokeilla pyöriä paikan päällä. Tällä tavoin voit tutustua pyöriin etukäteen ja kokeilla mikä sopisi parhaiten juuri sinulle. Paikalla on myös henkilökuntaa, jotka voivat näyttää teknisiä asioita pyöristä.

 

Huom! Pyöriä ei saa kuljettaa tavallisilla pyörätelineillä, niillä tulee pyöräillä itse kotiin ja takaisin. Kypärää tule aina käyttää ja niitä löytyy myös lainattaviksi.

 

Pyörät varataan erillisen varausjärjestelmän kautta. Varausjärjestelmään pääset tämän linkin kautta.

 

 

 

Tietoa kilometrikisasta

 

Kilometrikisa on kansallisesti tunnettu, vuosittain toistuva kampanja, jonka avulla halutaan saada kansalaisia pyöräilemään enemmän. Kampanja alkaa toukokuussa ja päättyy syyskuussa. Kisaan voi osallistua rekisteröitymällä kilometrikisa.fi sivustolla. Rekisteröitymisen yhteydessä voi ilmoittaa missä joukkueessa kisaat. Osallistumalla Kruunupyyn kunnan joukkueeseen voit voittaa hienoja palkintoja.

 

Kilometrikisan tilastoja tullaan hyödyntämään Pigga pedister – Pirteästi pyöräillen -hankkeessa.

 

Osallistuaksesi Kruunupyyn kunnan joukkueeseen, Kronoby kommun, tulee sinun kirjoittaa osallistumiskoodi Krombi23 ilmoittautuessasi mukaan joukkueeseen. Ilmoittautumisen jälkeen on aika aloittaa polkeminen ja kirjata kilometrit sivustolle. Ehkä voisit haastaa myös ystävän mukaan?

 

Täältä voit katsoa kuinka vs. kunnanjohtaja valmistautuu tulevaan pyöräilykauteen.

 

 

 

Vuoden työmatkapyöräilijä

 

Tunnetko henkilön kunnasta, joka usen pyöräilee töihin hymyssä suin ja joka toimii muille pyöräilyninspiraationa positiivisella asenteellaan?

 

Lähetä lyhyt perustelu henkilöstä tämän linkin kautta viimeistään 4.5.

 

 

 

 

Tapahtumakalenteri

 

 

Kalenteria päivitetään säännöllisesti.

 

 

10.5               Pyöräilytapahtuma Kruunupyyn keskustassa

 

Juhlimme kansallista pyöräilyviikkoa pyöräilytapahtuman kera!

 

- Sata ensimmäistä pyörällä paikalle saapunutta saavat vesipullon

- Pyörätekniikkarata lapsille

- Kokeile sähköpyöriä ja sovellettuja pyöriä

- Kokeile pyöräsuunnistusta Kruunupyyn keskustassa

- Pyöräliike Lybäck esittelee pyöriä paikanpäällä

 

Paikka: Ådalenin koulun ja puutyösalirakennuksen välissä

Aika: klo. 17-19

Järjestäjä: Kruunupyyn kunta

 

 

 

12.6               Avoimet ovet Kunnantalolla

 

Tule tutustumaan huikeaan henkilökuntaan ja Kunnantaloon. Pyörähankkeelle tulee oma piste Kunnantalon pihalle.

 

Järjestäjä: Kruunupyyn kunta

(Lisätietoa tulee myöhemmin)

 

 

 

15.6               Teerijärven kierros

 

Juokse, hölkkää, kävele tai pyöräile… tyyli on vapaa! Teerijärven kierrokseen voi osallistua hymyssä suin. Osallistumissarjat ovat rennon rempseitä: Täysiä eteenpäin, Koiran kanssa, Lastenvaunukierros, Nautiskelukierros ja Pirteästi pyöräillen. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan aktiivisuusranneke.

 

Järjestäjä: Kruunupyyn kunta

(Lisätietoa tulee myöhemmin)

 

 

 

19.8     Alavetelin kierros pyörällä

 

Lähtö: Klo. 10:00

Järjestäjä: IK Myran

Lisätietoja: www.ikmyran.fi

 

 

 

22.9               Autoton päivä

 

Autottomana päivänä kunta haluaa kannustaa kaikkia, joilla on mahdollista tulemaan töihin pyörällä auton sijaan. Päivää tullaan mainostamaan kunnan some-kanavilla.

 

 

 

Säännölliset maantiepyörälenkit

 

Maantiepyöräilylenkkejä tiistaisin lähtö klo. 18:00 ja sunnuntaisin lähtö klo. 9:00 Alavetelin Salelta. Vauhti ja matka päätetään yhdessä paikan päällä osallistujien toiveiden mukaisesti.

 

Järjestäjä: IK Myran

 

 

Pedbommen

 

Valmiiksi painetut reitit pyöräily-o kartoilla. Osallistujamaksu: 6€ kaikilta. Ajanotto tiistaisin. Lähtö välillä kl. 17:00 och 18:30. Mahdollisuus itsenäiseen suunnistukseen sunnuntaihain klo. 18 saakka. Kartat ovat tällöin laatikossa lähtöpaikalla.

A-rata 12-15 km
B-rata 7-10 km
C-rata 5 km

 

 

Pedbommen 30.5.2023, Kruunupyy klo. 18.00

Påras, Sandbacka, Kruunupyy

Järjestäjä: OK Botnia, Stig Sundqvist 040-7457 919

 

 

Pedbommen 1.8.2023 Kruunupyy, klo. 18.00

Merjärventie 920

Järjestäjä: OK Botnia, Harald Slotte 040-7755 283

 

 

 

Kalenteri päivittyy vähitellen myös muilla kuin kunnan järjestämillä tapahtumilla.

 

Tre män cyklar på landsväg med skog bakom. Kolme miestä pyöräilee maantiellä metsässä.

Pigga pedister – Pirteästi pyöräillen -hanke

 

 

Pyöräilyhanke on yksivuotinen ja sen kustantaa Traficom yhdessä Kruunupyyn kunnan kanssa.

 

Kruunupyyn kunta on suhteellisen harvaan rakennettu maalaiskunta, jossa välimatkat voivat olla pitkiä. Mahdollisuudet pyöräilyyn ovat hyvät, mutta on tarpeen saada asennemuutosta aikaan, jotta useampi valitsee pyörän auton sijaan. Suurin osa kuntalaisista omistaa auton ja on hyvin tavallista, että työmatkat ja myöskin lyhyemmät siirtymät kyläkeskuksiin tapahtuvat autolla. Tämä vaikuttaa myös nuoriin, jotka mieluummin kysyvät kyytiä kouluun sen sijaan, että itse pyöräilisivät tai kävelisivät.

 

Tämän hankkeen avulla haluamme panostaa isommin pyöräilyyn ja tuoda esille ne edut, joita saa kun valitsee pyörän auton sijaan, sekä lyhyempää että pidempää matkaa taittaessa. Tällä tavoin voidaan säästää luonnon varoja, kehittää kestävämpiä liikkumismuotoja sekä samalla saadaan monia terveyshyötyjä kaupan päälle. Auton valitseminen pyörän sijaan on monelle tuttu tapa ja tätä tapaa haluamme yrittää muuttaa.

piggapedister logo med lila bakgrund och vit elcykel fram. Pirteästi pyöräillen logo, jossa lila pohja ja kuvassa valkoinen sähköpyörä