April nyhetsbrev

 

 

27.4.2023

 

 

Gemensam utedag för alla elever i årskurs 6

För första gången kommer alla kommunens sexor att samlas vid Tössbacken i Kronoby nu under våren för en gemensam utedag. Kommunens utepedagog har planerat ett gediget program och tanken med dagen är att eleverna ska få en trevlig dag ute i skogen samtidigt som de får bekanta sig med elever från andra skolor inför övergången till årskurs sju.

  

En trevlig kväll i Terjärv

På onsdag 3.5 bjuder vi på en trevlig kväll i Terjärv för hela familjen. På programmet finns käpphästhoppning, anpassade cyklar, cityorientering, musikuppträdande och pizzabuffé. Kvällen börjar klockan 18 med anmälan och pågår till cirka klockan 20. Det kostar inget att delta och mera information om kvällen hittas på kommunens sociala medier. Välkommen!

 

Cykelevenemang

På onsdag 10.5 under den nationella cykelveckan  ordnar vi ett cykeljippo i Kronoby centrum mellan slöjdsalsbyggnaden och Ådalens skola från klockan 17-19. Det finns möjlighet att testa cykelorientering, elcyklar och anpassade cyklar. För barn har vi en cykelteknikbana och cykelaffären Lybäck är på plats och presenterar cyklar. De hundra första som kommer med cykel får en dricksflaska!

 

Pigga pedister – Pirteästi pyöräillen

Vårt projekt för att öka cykling har kickat igång och det är nu möjligt att boka och låna en elcykel för ett dygn i maj, juni eller augusti. Vi vill också utmana er alla att delta i Kilometrikisa-tävlingen och samla cykelkilometrar under sommaren. Om du deltar i Kronoby kommuns lag och har tur kan du vinna huvudvinsten som är en hotellnatt för två i Kalajoki inklusive cykelhyra. Mera information om cykelutlåning och Kilometrikisa hittas på vår webbsida under projektet Pigga pedister.

 

Skräpplockningstalko

Ungdomsfullmäktige ordnar skräpplockningstalko på torsdag 25.5 klockan 18-20 i Kronoby, Nedervetil och i Terjärv centrum. Samlingsplatserna är vid lågstadieskolorna där plastpåsar och plasthandskar delas ut. Bland alla deltagare utlottas ett presentkort.

 

Griptänger finns att lånas

Kommunen har investerat i griptänger, så nu kan vem som helst låna sådana från biblioteken för att plocka skräp. I varje bibliotek i kommunen finns två par, så låna och testa att plocka skräp med dem och kom ihåg att sätta upp alla plockade soppåsar på Yles kampanjsida En miljon soppåsar!

 

Möte för vandringsledsaktiva

På tisdag 16.5 klockan 17.30 har vi möte för alla vandringsledsaktiva vid Kommungården. Alla som är aktiva med att fixa vandringsleder är välkomna med. Vi bjuder på kaffe och dopp så meddela gärna fritidskoordinatorn (hanna.aarnio@kronoby.fi eller 040 8679 739) om du kommer på mötet.

  

Vårloppis 27.5
Nu är det dags att vårstäda i skåp och garage! Kronoby kommun ordnar Vårloppis i idrottshallen lördag 27.5.2023 kl. 10 - 13.
Vem som helst får komma och sälja sina saker. Ingen förhandsanmälan och ingen platsavgift! Ta bara bord/ställning med dig och sakerna du vill sälja (eller sälj direkt från släpvagnen ute på gården). Vi visar en plats åt dig i idrottshallen från kl. 9.00.

 

Öppet hus på Kronoby folkhögskola
Öppet hus ordnas på Kronoby folkhögskola på Kristi himmelsfärdsdag 18.5 kl. 11-16. MI:s hantverksutställning hålls i samband med evenemanget. Det är mycket annat på gång hela dagen och köttsoppa serveras i matsalen. Välkommen med hela familjen!

 

 

Nyhetsbrevet i pdf-format (pdf, 5.6 MB)