Februari nyhetsbrev

 

28.2.2022

 

 

Sportlovsprogram

 

Denna vecka har skolorna sportlov och som vanligt ordnas det program för barn och unga. Sportlovsprogrammet delas ut i skolorna i årskurs 1–6 och programmet hittas också på vår hemsida. Det bjuds bland annat på nerfkul, matlagning, mysterium och simning i Karleby simhall.

 

Det finns också gott om lediga tider i idrottshallen för till exempel badminton eller korgbollspel med familj eller vänner. Tider kan bokas via kommunens hemsida eller genom att vara i kontakt direkt med vaktmästaren i hallen via telefon 040 6279 367.

 

 

Terjärv skola och förskola

 

Planeringen av Terjärv skola håller på att färdigställas, vilket betyder att upphandlingen kan inledas inom kort. Förhoppningen är att kunna välja entreprenör ännu under våren och att byggstart skulle ske redan under sensommaren. Vi siktar på att flytta in i en helt nybyggd skola när vårterminen inleds år 2024. Den nuvarande skolan används under byggtiden för att sedan rivas. Med en ny, fräsch och modern skola vill vi att skolan ska vara hela byns hjärta.

 

 

Loppis vid Nedervetil gamla skola

 

I senaste nyhetsbrevet skrevs det om att en auktion ska hållas i Nedervetil gamla skola i februari. På grund av pandemiläget flyttade vi tidpunkten framåt och ändrade samtidigt konceptet. Så nu håller vi loppis istället vid gamla skolan 19.3 kl. 10–13. Överblivna saker har prislappar på sig och man kommer även upp på vinden och gräva skatter. Så sätt upp datumet i kalendern och kom och fynda!

 

 

 

Medborgarträffar 16.3 och 30.3

 

I mars ska vi hålla två medborgarträffar. Den första går av stapeln 16.3 kl. 19.00 – 20.30 i Kommungården. Då är det social- och hälsovård som står på agendan. Välfärdsområdets ledande tjänstemän kommer då att vara på plats för att berätta om hur de tänker och höra vad Kronobyborna tänker. Det går även att delta via Teams.

 

Andra träffen är 30.3 kl. 18.00 i Kommungården och då diskuteras kommunens strategi 2030. Innan träffen sätts det ut en enkät på hemsidan där man kan kommentera strategin anonymt, men det informeras det mera om i ett senare skede. Även i denna medborgarträff kan man delta via Teams.

 

Tilläggsinformation om båda medborgarträffarna kommer att sättas ut på kommunens hemsida och fb-sida ungefär en vecka före träffarna.