Julhälsning

 

 

23.12.2022

 

Ännu ett långt coronaår börjar närma sig sitt slut. Tänk att man ännu måste upprepa de orden?! Det här har också varit året när väldigt många av oss de facto fått corona och när spridningen i samhället varit stor. Å andra sidan har vi tack och lov också kunnat få vaccin! Och även om såväl corona som andra influensor och virus prövat både småbarnspedagogiken och skolor, har det ändå varit ett år där mycket äntligen återgått till det normala. Vi har hållit personalfest igen. Vi har hållit avslutningar, julfester och dimissioner. Vi har kunnat samlas och prata och skratta som vanligt. Allt det här vi behöver så mycket!

 

Det har också varit ett väldigt positivt år på många sätt – mycket i vår kommun har gått framåt och utvecklingen har varit bra! Vi har fattat beslut om att bygga en helt ny förskola och skola i Terjärv och valt entreprenör för projektet. På våren 2024 ska skolan vara klar och samma höst ska den gamla skolan vara riven och skolgården klar. Vi har börjat planera för flera nya industriområden – både vid Kronoporten och i Terjärv, där det första bygget redan är i full fart.

 

Alla våra skolor är numera Green Flag skolor och också klimatarbetet i övrigt har tagit stora steg framåt. Vi har börjat planera för ny cykelväg både i Nedervetil, med underfart under riksväg 13 och med en fortsättning längs Backändavägen, och längs riksväg 8 från Karleby via Kronoby till Edsevö. Båda viktiga projekt. Och vi har också börjat planera för vindkraft i vår kommun – ett sätt att trygga att det finns tillräckligt med el till ett skäligt pris i vårt land. Jag skulle kunna fortsätta mycket längre än så här för vi har så mycket bra på gång!

 

Men jag ska hejda mig här och istället önska er alla en riktigt god jul! Jag hoppas att ni alla får tid att koppla av efter ett ganska kämpigt år, att ni får umgås med de ni vill, att ni får äta gott och att ni får göra precis det ni vill under helgerna! Jag vill också önska er alla ett riktigt, riktigt gott nytt år! Låt det bli året när vi i princip glömmer corona, när vi får lite mera normalitet och när vi fortsätter att utveckla allt det bra vi har på gång!

 

Malin Brännkärr
Kommundirektör

 

julkort22