Juni nyhetsbrev

 

 

21.6.2023

 

 

Nyhetsbrevet i pdf-format (8.6 Mb)

 

 

Visst är ju också sommaren skön!
Sommaren är här. Äntligen, säger många. Andra är inte lika förtjusta i sol och
värme.
Själv har jag märkt att ju mer jag motionerar och rör mig utomhus året om, desto bättre börjar jag gilla alla årstider. Att promenera i höstregn eller att skida en dimmig vårvinterdag kan vara en väldigt fin upplevelse.

Och ändå. Visst är ju sommaren skön. Med åren har jag börjat uppskatta sol och värme allt mer. Jag har också märkt att det går att funktionera och få saker gjorda också när det är varmt. Det är ganska mycket en fråga om attityd.

I Kronoby kommun har vi valt att hålla Kommungården stängd fem veckor i juli. Vi håller så stor del som möjligt av våra semestrar under den tiden. Då kan vi betjäna våra invånare och andra kunder så bra som möjligt resten av året.

Själv är jag så pass ny på jobbet att jag inte har så mycket semester i sommar. Men det gör inte så mycket. Vi har många spännande projekt på gång i Kronoby, så det finns att göra. Och så håller jag ledigt några veckor i höst och vinter i stället.

Oberoende av om du jobbar eller har ledigt i sommar, får jag önska dig en riktigt skön, produktiv och meningsfull sommar – och höst!

 

Marcus Henricson
Tf. kommundirektör

 

 

Sommarevenemang

Det händer en hel del under sommaren i kommunen. Krombidan firas 1.7,
Nedervetilvikå håller på 1 - 9.7 och Tärjäviko 3 - 9.7. Följ med på Events in Kronoby -facebooksidan, så vet du vad som händer i kommunen!

 

 

Kom hit!

Det går bra för regionens företag och de behöver anställa mera personal. Därför arrangerar Concordia rekryteringsevenemang Kom hit! under Jakobs Dagar på onsdag 19.7.2023 kl.13-17. Platsen är Campus Allegro i Jakobstad (Köpmansgatan 10), och evenemanget är öppet för alla intresserade. Det är rekordantal företag med.


Under dagen presenterar sig företag från många olika branscher, som kan erbjuda intressanta jobb-, praktikplats- och slutarbetsmöjligheter. Representanter från regionens kommuner är också på plats och berättar om sina jobb-, skol-, dagvårds- och fritidsmöjligheter. På evenemanget presenteras också regionens tomt- och boendemöjligheter samt olika utbildningsmöjligheter vi har i regionen.

Så har du en syster, bror, kusin, barnbarn eller gammal klasskompis som du saknar lite extra och hoppas att kunde flytta hit? Ta chansen och bjud in dem för att bekanta sig med denna fantastiska region och besöka Kom hit! -evenemanget den 19.7. Det enda du behöver göra är att tipsa dem om evenemanget eller skicka länken https://bit.ly/3Mp68iL - där via får du mer information om bl.a. evenemangets program och alla arbetsgivare som ställer ut.

 

 

TREVLIG SOMMAR!