MåBra-månad i november


Kronoby kommun satsar på välmående

Kronoby kommun kommer att hålla en MåBra-månad under hela november och bjuder under november på en hel massa program inom välmående.

För att fira Kronoby 50 år har Kronoby kommun, bibliotek och medborgarinstitut tillsammans gjort upp ett brett programutbud för nästan varje dag i november. På programmet finns 24 programpunkter varav endast 2 kostar. Annars är det gratis att delta.

Under november hoppas kommunen också att kommuninvånarna ska delta i motionsbingo, där man genom att kryssa i sin bingolapp kan delta i utlottning av superba priser. Bingolappar kan man hämta från kommungården, från biblioteken (från och med torsdag eftermiddag!) eller printa ut från kommunens hemsida.

Som en del av MåBra-månaden har kommunen skaffat åt alla lågstadieelever reflexselen. Under månaden kommer det att ordnas flera reflexkurragömma, så att barnen får delta med sina nya reflexselen och samtidigt se hur viktigt det är att synas i mörkret.

MåBra-månaden körs igång vecka 45 med en svenskspråkig föreläsning om fysisk aktivitet. Under veckan finns på programmet även uteträningar för vuxna med en personal trainer, Svenska dagen fest vid Kronoby folkhögskola, bokprat på biblioteket samt gratis barnteater vid Samlingshuset.

Under vecka 46 gästar Bengt Björk Terjärv bibliotek. På programmet finns mera uteträningar med pt, reflexkurragömma, eftermiddagskaffe med dans vid Terjärv Ungdomslokal, familjeskoj samt tips för att klara av vardaglig stress och avslappningsövningar på Terjärv bibliotek.

Under veckan 47 är dörrarna öppna för alla vid idrottshallens gym. Då får man under hela veckan träna gratis vid gymmet. Dessutom ordnas en finskspråkig föreläsning om hälsa, antikrunda med Christer Lindqvist på huvudbiblioteket, mera reflexkurragömma, stickcafé, familjeskoj och föreläsning om kvinnor och örter på MI.

Vecka 48 kan man gratis prova på MI:s gymnastik-, dans och yogakurser, med undantag för de kurser som hålls på ett gym. Dessutom ordnas ännu uteträning för vuxna, reflexkurragömma, familjeskoj, yogakväll på Kronoby bibliotek samt pysselkväll på Kommungården.

4H ordnar även under november gratis klättringsklubbar för alla åldrar. Tilläggsinformation om dessa finns på Botnia 4H facebooksida.

Programmet för hela månaden samt motionsbingolappen finns här nedanför och även i biblioteken från och med torsdag.

Programblad

Motionsbingo