Oktober nyhetsbrev

 

 

27.10.2023

 

 

Här kan du läsa oktober nyhetsbrev i pdf-format (pdf, 3.1 Mb)

 

 

Behöver något fixas? Använd Flatco!

Under oktober har vi tagit i bruk en ny tjänst för felanmälningar vid kommunens fastigheter. Kanske har du redan fått syn på någon av våra utplacerade skyltar?

För att göra en felanmälan, skanna fastighetens QR-kod med din telefon, klicka på ”Lägg till felanmälan” och beskriv vad som behöver göras. Du kan även bifoga en bild vid behov. Efter att du har gjort din anmälan kommer du att kunna följa med händelseförloppet via din telefon.

Så nästa gång kranen läcker, stolar behöver flyttas eller en lampa behöver bytas – tänk Flatco 😊

 

 

Kom ihåg att rösta!
Än hinner du rösta på vem du tycker ska vinna årets hållbarhetspris.
De nominerade är:
- Paulina Åkerlund / I'M Nordic Eco Cosmetics​​​​​​
- VONMÖÖPELI
- Ånyo Loppis & Café

Du kan rösta på din favorit via denna länk.
Deadline för röstningen är 31.10.2023 kl. 12:00.

 

Svara på fritidsenkät 

Vi vill gärna höra era åsikter kring fritidsmöjligheterna i kommunen och vi har därför gjort en enkät som vi önskar att så många kommuninvånare som möjligt svarar på.
Enkäten kan besvaras elektroniskt eller i pappersform på biblioteken i kommunen.
Svar ombes senast 7.11.
Länken till enkäten hittas via denna länk.

 

Premieringar 

Vi vill uppmärksamma personer och grupper som under det gångna året har gjort en insats för kommuninvånares bästa!

Har du förslag på personer eller grupper inom kultur eller idrott som kommunen kunde premiera i år?

Vi tar gärna emot förslag på nomineringar fram till söndag 29.10. Förslagen kan skickas till fritidskoordinator Hanna Aarnio per e-post (hanna.aarnio@kronoby.fi) eller WhatsApp (040 8679 739).

 

FM-medaljörer
Precis som tidigare år kommer vi att premiera framgångsrika idrottare i kommunen.
 Kriterierna för att bli premierad är följande; idrottaren är minst 14 år och har bott i kommunen sedan 31.12.2022 samt att hen vunnit FM-medalj i en gren inom medlemsförbund eller kamratförbund för Olympiska kommittén. Idrottare som vunnit FM-medalj inom veteranidrott premieras inte.
Premieringarna utdelas på kommunens årsfest i december.  Namn på FM-medaljörer ombes skickas till fritidskoordinator Hanna Aarnio så fort som möjligt.

 

Trafikdiskotek
På tisdag 31 oktober ordnar vi trafikdiskotek för barn på Nedervetil skola kl. 17:30-19:00. På programmet finns bland annat cykelmysterium, ansiktsmålning och konsert med Sås och Kopp.
Alla barn som deltar får även en cykellampa.
Det är gratis att delta och ingen förhandsanmälan krävs.

 

Svenska veckan
Svenska veckan närmar sig och på Svenska dagen 6.11 ordnas en gemensam Svenska dagen-fest i samarbete med Karleby. I år är festen på Jungsborg i Karleby med start kl. 19.
Festen är öppen för allmänheten och det kostar inget att delta och ingen förhandsanmälan behövs.

 

Eftermiddagskaffe med dans
Under svenska veckan ordnas även Eftermiddagskaffe med dans på Gillestugan 7.11 kl. 13-15. Salongsorkestern står för musiken och vi bjuder på kaffe och dopp. För de som vill är det fritt fram att ta en sväng på dansgolvet.
Ingen förhandsanmälan eller deltagaravgift krävs.

 

En trevlig pensionärseftermiddag i Terjärv
Vi gör mellanmål tillsammans, får inspiration till en sund kost och umgås. Avgiftsfri för alla pensionärer, ingen förhandsanmälan. Tisdag 31.10 kl. 13 vid sportstugan i Terjärv.
Evenemanget är en del av projektet Livskraft på äldre dar – kostrekommendation för äldre personer.

 

Invigning av företagsskylttorn

I november kommer vi tillsammans med Kronoby Företagare att ordna ett invigningsjippo vid det nya företagsskylttornet som kommer upp vid riksväg 8. Tilläggsinfo om jippot kommer inom kort på sociala medier och kommunens webbsida.

 

Fullmäktigemöte

Kommunfullmäktige träffas 13.11 kl.16 för att bestämma om bland annat nästa års budget. Vad ska byggas, vad ska repareras, vad ska köpas?

Som vanligt kan du följa med mötet i direktsändning via kommunens YouTube-kanal och samtidigt ställa frågor via chatten.

 

Black Week-kampanj
Black Friday ordnas 24.11 och är en av årets största shopping- och readagar i världen.
Även i år deltar Kronoby kommun med att ha ett Black Week-erbjudande, som är i kraft vecka 47, 20.11 - 26.11.2023. Håll ett öga på våra sociala medier för att få veta mer om erbjudandet!