Päikky Vårdnadshavare mobilapplikation

Fungerar i Android- och Apple-telefoner. Applikationen kan laddas ner via Play Butiken eller App Store. Är tänkt som en lätt tillgängligt verktyg för kommunikation. En förälder kan logga in i mobilapplikationen med samma användarnamn och lösenord som används i det webbaserade föräldra gränssnittet. Språket i applikationen kan väljas i inställningar.

I mobilappen kommer man åt barnens bokningskalender. I kalendern ser man kommande vårdtidsreserveringar och förverkligade närvaroregistreringar samt här kan man göra nya vårdtidsreserveringar. Ifall barnet har en standardplanering och man gör en ändring på en dag, bör hela veckans dagar planeras ånyo. Annars nollas planeringen för de övriga dagarna. Till de låsta veckornas bokningar kan man meddela sjukfrånvaro eller annan frånvaro. Till frånvaroanmälan kan man skriva en förklaring, den syns som meddelande i vårdplatsens telefon.

I mobilapplikationen kan man läsa från Päikky skickade meddelanden och svara på förfrågningar. Man kan även skicka meddelanden till barnets vårdgrupp.

Päikky Vårdnadshavare användarguide