Regionen söker projektkoordinator för klimatstrategi

 

8.10.2020

 

Vill du vara med och bygga den nya hållbara Jakobstadsregionen, där klimat- och hållbarhetsfrågor beaktas som en del av den kommunala organisationen?

 

Vi söker dig som har erfarenhet av att driva projekt framåt och har kunskaper om klimatrelaterade frågor. Du har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du är mål- och resultatinriktad och tar egna initiativ, samt har god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är bra på att knyta nya kontakter och samarbeta med olika verksamheter, samt tycker om att driva projekt framåt, både självständigt och tillsammans med andra.

Erfarenhet av kommunal förvaltning ses som merit. Vi önskar att du har god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Lön betalas enligt AKTA och prövotiden är 6 månader. Tiden för anställning är 16.11.2020 - 30.11.2021.

 

Arbetet görs gemensamt för kommunerna Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre, Kronoby och Larsmo. För projektet har erhållits finansiering från miljöministeriet.

 

Arbetsuppgifterna består av att koordinera expert/sakkunniggrupper inom kommunernas organisationer, i samråd med näringslivet och kommuninvånarna. Syftet är att tillsammans med arbetsgrupperna arbeta fram en målsättning för regionen och att ta fram förslag på effektiva åtgärder som minskar växthusgasutsläppen, samt att få lämpliga åtgärder implementerade i de fem medverkande kommunerna.

 

Skriftliga ansökningar lämnas in senast 19.10.2020 kl 16.00 via Kuntarekry, arbetsnyckel 309198. Tilläggsuppgifter ges av Sofia Zittra-Bärsund, miljövårdschef, tel.nr 044-7851 678 eller fornamn.efternamn@jakobstad.fi.