Projektkoordinator för klimatprojekt

 

24.8.2020

 

Staden Jakobstad söker nu en projektkoordinator för arbetet med Jakobstadsregionens klimatstrategi och utarbetande av en färdplan. Arbetet görs gemensamt för kommunerna Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre, Kronoby och Larsmo. Målet med arbetet är att skapa en hållbar region där landsbygd och stad samverkar, där transporterna sker på ett hållbart sätt och där man främjar användning av lokala råvaror, produkter och tjänster.

 

Syftet är att ta fram förslag på effektiva åtgärder som minskar växthusgasutsläppen och att få lämpliga åtgärder implementerade i de fem medverkande kommunerna. För projektet har erhållits finansiering från miljöministeriet. Arbetsinsatsen för klimatarbetet är 50 - 70 % av arbetstiden. Genom att koppla ihop koordinatorrollen med arbetet som miljöplanerare på miljövårdsbyrån i Jakobstad, kan vi erbjuda heltidsarbete. Den övriga arbetsinsatsen utförs på miljövårdsbyrån enligt överenskommelse, såsom rådgivning, granskning och förberedande av beslut gällande avloppsvatten- och dagvattenhantering samt bullerbeslut, samt administrativa uppgifter såsom fakturering och arkivering.

 

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du är mål- och resultatinriktad och tar egna initiativ, samt har god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är bra på att knyta nya kontakter och samarbeta med olika verksamheter, samt tycker om att driva frågor, både självständigt och tillsammans med andra. Till meriter räknas god kännedom om kommunal förvaltning och tidigare erfarenhet av projektarbete.

 

Språkkunskapsfordringar: önskvärt är god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Arbetet förutsätter användande av egen bil. Lön enligt AKTA. Prövotiden är 6 månader. Tiden för anställning är 15.10.2020 - 30.11.2021.

 

Skriftliga ansökningar lämnas senast 11.9.2020 kl 16.00 till miljo@jakobstad.fi, alternativt Miljövårdsbyrån, PB 41, 68601 Jakobstad. Tilläggsuppgifter ges av Sofia Zittra-Bärsund, miljövårdschef, tel.nr 044-7851 678 eller fornamn.efternamn@jakobstad.fi.