Juni nyhetsbrev

 

 

20.6.2024

 

 

Här kan du läsa juni nyhetsbrev i pdf-format (pdf, 5.3 Mb)

 

 

Kom ihåg: Semesterstängt på Kommungården och vid idrottshallen

Som tidigare år stänger Kommungården sina dörrar för semesterperioden. I år är Kommungården stängd veckorna 27-31, det vill säga 1.7-4.8.2024. Under den tiden är växeln öppen vardagar kl.9-11.

Idrottshallen är stängd över sommaren och öppnar igen i augusti. De som har köpt gymkort och som har löst ut gymnyckel kan träna normalt under sommaren. Gymkort och gymnyckel kan köpas av fritidskoordinatorn fram tills 3.7 per tel. 040 8679 739 eller epost till hanna.aarnio@kronoby.fi.

 

 

Gratis Street X on-evenemang 3.7

3.7 ordnas ett gratis Street X on-evenemang vid idrottshallens parkering kl.11-14. Då kan man testa skateboards, scoots, kickboards, longboards, spela innebandy, streetlimbo, pröva på trickbana och mycket annat program non-stop. Evenemanget passar bäst för 7–16-åringar. Kom och testa!  

 

 

Delta i PIA-projektets gallup

Delta i PIA-projektets gallup, den tar mindre än en minut!

Gå in på gallupen via denna länk.

 

 

En miljon soppåsar

En miljon soppåsar-kampanjen avslutades för någon vecka sedan. I Kronoby plockade vi 63 soppåsar. Det var en aning mindre än i våra grannkommuner, men kanske vi har mindre skräp än de andra, så det blev mindre att plocka 😊 Tack till alla som deltog i kampanjen - vi fortsätter att hålla kommunen ren.

 

 

Kom ihåg Kom Hit! rekrymässan

Onsdag 24.7 kl. 13–17 mitt under Jakobs dagar  ordnas rekryteringsmässan Kom Hit! i Campus Allegro i Jakobstad igen. Förra sommaren hade mässan över 1000 besökare och 40 utställare på plats. Näringsliv, kommuner, boendeaktörer och utbildningsanordnare är på plats och marknadsför sitt utbud.

Även Kronoby kommun kommer att vara på plats.

 

 

Vi söker Hobbis-ledare

Vi söker efter ledare till följande Hobbis-grupper inför hösten: sportmix, kreativa konstnärer och en salig blandning för elever i åk 1–3 i Nedervetil och Terjärv. Ta kontakt med fritidskoordinatorn om detta är något som kunde passa dig.

Grupperna börjar i september och håller på till våren.

 

 

Österbotten på tallriken

Är du påhittig i köket och gillar att jobba med lokala råvaror? Kom med i recepttävlingen Österbotten på tallriken – du kan antingen delta själv eller tillsammans med din familj. Tävlingen är öppen för alla intresserade av god mat och tävlingen pågår till 7.7.2024.

Fokus för recepttävlingen, som ordnas i samarbete mellan ProAgria Lantbrukssällskapets projekt Kvarken Plate – Österbotten på tallriken och Österbottens förbund, ligger på att hitta en smaklig huvudrätt som till största del bygger på lokala råvaror.

Mer information och tävlingskriterier hittas på projektets webbplats via denna länk.

 

 

Etiska principer för anställda och förtroendevalda

Under sitt senaste sammanträde godkände kommunfullmäktige policydokumentet Etiska principer för anställda och förtroendevalda i Kronoby kommun. Principerna syftar till att skapa ett gott arbets- och diskussionsklimat inom kommunens verksamhet och därmed öka invånarnas förtroende för kommunens arbete. 

Arbetet i Kronoby kommun bör bygga på ömsesidig respekt samt en öppen och tolerant dialog. Vi strävar efter att ge alla en möjlighet att uttrycka sin åsikt i en respektfull miljö fri från personkritik. Du kan bekanta dig med principerna genom denna länk.

 

 

EVENEMANGSKALENDER
* Nedervetilveckan 29.6–7.7
* Tärjäviko 1–7.7

* Krombidan 6.7.

* Museirundan i Kronoby 7.7 kl.12-16. Öppet på Tolvmansgården, Korpholmens Hospital, Skeppsvaret, Påras Kapell samt Torgare Prästgård.

* Guidad vandring längs Hästö vandringsled 10.7. kl.10

* Allsång på Hästö med Mikael Fröjdö och Hästö All Stars 11.7 kl.18

* Bönders Music Party 20.7

* Gammaldagsmarknad på Tolvmansgården 3.8 kl.10-14

* TUS Sommargala 3.8 kl.20

* Konsert med Hot Club De Jakobstad i Korpholmskyrkan 9.8 kl.19

* Öppet på Korpholmens Hospital söndagar i juni, juli samt 4 och 11 augusti kl.13-17

* Öppet på Tolvmansgården torsdagar-lördagar i juni och juli samt 1–2.8 kl.12-15

 

 

 Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av augusti. Ha en riktigt skön sommar!

solnedgång vid åkrarna