Jakobstadsregionens klimatstrategi

 

18.11.2021

 

 

Nu finns en ny klimatstrategi för Jakobstadsregionen som sträcker sig från 2021 till 2030. Läs, låt dig inspireras och häng med i det regionala klimatarbetet.

 

Titta en youtube-video om klimatstrategiet via denna länk!

 

Klimatstrategin utarbetades inom projektet klimatsmarta tillsammans och regionens fem kommuner, samt i samarbete med Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordias CERM-projekt.

 

Regionens klimatstrategi kan du läsa här (pdf, 3.5 Mt)

Strategins bilagor (pdf, 995 kb)

 

 

FÖRETAG, KOM MED PÅ RESAN!

 

Jakobstadsregionens klimatstrategi är en färdplan för hur vi ställer om till ett samhälle som är mer hållbart och klimatsmart. För att knyta målsättningarna i Jakobstadsregionens klimatstrategi om minskade utsläpp till näringslivet har vi utarbetat ett klimatkontrakt som regionens företag kan underteckna och därigenom visa sitt engagemang för regionens gemensamma klimatmål.

 

På Concordias hemsida (concordia.jakobstad.fi) hittar du klimatkontraktet. Där kan du skriva ut det, underteckna det och stolt hänga upp det på väggen och dela det på dina sociala mediekanaler. När du har undertecknat kontraktet, utmana tre andra företag. Tillsammans blir vi en mer klimatsmart och hållbar region!