Kronobys lärstig för hållbarhet

 

 

10.4.2024

 

 

Kronoby har nu en lärstig för hållbarhetskompetens och årsklocka för elever i åk 1–9 och Kronoby gymnasium har en färdplan för hållbarhetskompetens. Lärstigen och färdplanen ger elever och studerande kunskaper, färdigheter och attityder som ska vägleda dem till att agera för en hållbar vardag och framtid, själva och tillsammans. Du hittar lärstigen och färdplanen på Gröna stigens och Gröna färdens hemsida.

 


24 april kommer lärstigen och färdplanen att behandlas som komplement till den lokala läroplanen i bildningsnämnden. Det här direkt efter att Jakobstads- och Karlebyregionens politiker, tjänsteinnehavare och rektorer för första gången samlas kring hållbarhet under ett gemensamt regionalt seminarium. 

 


Lärstigen, färdplanen och hemsidan har skapats inom Gröna stigen och Gröna färden - en gemensam klimat- och hållbarhetssatsning för den grundläggande utbildningen och gymnasiet i Jakobstads- och Karlebyregionen. Förutom lärstigen och färdplanen hittar du på hemsidan bl.a. mängder av materialtips och snart även Kronobys bokningsbara klimatlabb. Låt dig inspireras! 

 


Satsningen finansieras av Utbildningsstyrelsen, staden Jakobstad, Karleby stad, Kronoby kommun, Larsmo kommun, Nykarleby stad och Pedersöre kommun.

Kronobys laerstig och faerdplan