Maj nyhetsbrev

 

 

26.5.2023

 

 

Öppet hus på Kommungården 12.6

Kommungården blev byggd för exakt 30 år sedan och det firar vi nu med Öppet hus måndag 12.6 kl. 12 – 18. Under dagens lopp har vi en hel massa program, bland annat håller motionsinspiratör Frida ett lätt seniorpass samt ett sommarträningspass ute på gården, guidade rundturer hålls inne i Kommungården där du kan träffa de som jobbar på Kommungården. Efter Öppet hus är du mer än välkommen att följa med fullmäktigemötet som börjar kl. 18.

100 första på Öppet hus får en fröpåse med sommarblommor och så bjuder vi såklart på kaffe och saft med dopp. Ett mera detaljerat program publiceras inom kort. Välkommen!

 

Terjärvrundan

På torsdag 15.6 med start klockan 18 är det dags för historiens första Terjärvrunda! Vi börjar med gemensam uppvärmning vid Terjärv bibliotek varefter man kan välja att gå, springa eller cykla en utmärkt rutt. Ingen deltagaravgift eller förhandsanmälan krävs.

Hundra första som anmäler sig på plats får en Pigga pedister dricksflaska och bland alla deltagare lottas ut en aktivitetsklocka. Välkommen med och dela motionsglädje tillsammans med andra. Mera information kommer snart.

 

En kommun där såväl unga som äldre trivs
Kronoby kommun har utarbetat två nya strategier – en ungdomsstrategi och en äldrestrategi – som båda kommer att behandlas av kommunfullmäktige den 12:e juni. Syftet med strategierna är att skapa gemensamma visioner och mål kring hur vi ska öka trivsamheten i kommunen för våra ungdomar och äldre. Mycket fokus har lagts vid att strategierna ska vara lättlästa, kortfattade och visuella. Om du är intresserad av att läsa strategierna hamnar du att hålla dig till tåls till fullmäktigemötet 😊.

 

Plantbytardag vid huvudbiblioteket

Biblioteket och MI ordnar en plantbytardag utanför Kronoby huvudbibliotek 12.6. kl. 16 – 18. Owe Salmela är på plats och ger tips och råd. Ta med egna plantor som du inte behöver och byt till någon annan planta eller kom tomhänt för att hitta nya intressanta växter och lära dig mer om dem.

 

Semesterstängt på Kommungården

Som tidigare år så stänger Kommungården sina dörrar för semesterperioden. I år är Kommungården stängd veckorna 27-31, alltså 3.7-6.8.2023.

 

Semesterstängt på läkarmottagningar

Även läkarmottagningarna håller stängt under sommaren enligt följande:
Kronoby läkarmottagning stängd 19.6 - 16.7.2023
Nedervetil läkarmottagning stängd 19.6 - 30.7.2023
Terjärv läkarmottagning stängd 17.7 - 13.8.2023

 

Marknadsföring

Om ni kör i Karleby, så kasta ett öga på digiscreenen vid Södraleden nära ABC. På norra sidan av screenen kör vi med en reklam som rullar på en gång i minuten i juni och juli.

Under Kaustby folkmusikveckan kan man se kommunens reklam också på digiscreenen i Kaustby.

 

Nyhetsbrevet i pdf-format (pdf, 1.4 Mb )