Vi söker bibliotekarie

 

 

7.8.2023

 

 

Kronoby kommunbibliotek söker en bibliotekarie för en ny tillsvidare anställning. Till arbetsuppgifterna hör kundbetjäning, evenemangsproduktion och ansvar för utveckling av bibliotekstjänster för seniorer. Huvudsakliga arbetsplatsen är Kronoby huvudbibliotek, men arbetsuppdrag i övriga kommundelar kan också förekomma.

 

Kronoby kommunbibliotek satsar på läsfrämjande verksamheter för alla åldrar. Vi välkomnar utveckling och steget från idé till handling är hos oss ofta väldigt kort. Vi söker dig som vill utveckla och genomföra nya sätt att betjäna våra bibliotekskunder ännu bättre.

 

Behörighetskraven är lämplig högskoleexamen, utbildning inom biblioteks- eller kulturproducentbranschen samt erfarenhet av biblioteksjobb räknas som merit. Vi förutsätter att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska språket och god förmåga att i tal använda det finska språket.

 

Anställningen är tillsvidare och arbetstiden byråarbetstid, 36,25 h/vecka. Den uppgiftsrelaterade lönen och villkoren för arbetsförhållandet bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet (AKTA) och prövotiden är sex månader. Den som väljs ska uppvisa ett godtagbart utlåtande över sitt hälsotillstånd. Studie- och arbetsintyg i original ska visas upp vid en eventuell intervju. Arbetet börjar 1.10.2023 eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan sker elektroniskt via Kuntarekry senast den 27.08.2023. 

 

Vid frågor kontakta tf. bibliotekschef Lena Sågfors, tfn 040 714 21 73, lena.sagfors@kronoby.fi