Vi söker en tf bibliotekspedagog

 

 

26.1.2024

 

 

Kronoby kommunbibliotek söker en tf bibliotekspedagog på heltid (100%) för visstidsanställning 12.2.2024-31.7.2024 med eventuell möjlighet till förlängning.

 

Till arbetsuppgifterna hör att samarbeta med kommunens småbarnspedagogik, förskolor och skolor och ta emot klasser och grupper för bokprat, handledning i användande av bibliotek, sagostunder och övriga läsfrämjande evenemang. I arbetet ingår också kundbetjäning och annat biblioteksarbete.
Huvudsakliga arbetsplatsen är Kronoby huvudbibliotek, men uppdrag i övriga kommundelar ingår i arbetet.

 

Kronoby kommunbibliotek satsar på läsfrämjande verksamhet för alla åldrar. Vi välkomnar utveckling och steget från idé till handling är hos oss ofta väldigt kort. Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor, har god servicekänsla och samarbetsförmåga.

 

Behörighetskraven är lämplig högskoleexamen, utbildning inom biblioteks- eller kulturproducentbranschen samt erfarenheter av biblioteksjobb räknas som en merit.

 

Arbetstiden är byråarbetstid, 36,25 h/vecka. Den uppgiftsrelaterade lönen och villkoren för arbetsförhållandet bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet (AKTA).

 

Ansökan via Kuntarekry senast 8.2.2024 kl.15:00.

 

Tilläggsinfo:
Bibliotekschef Katarina Kronlund, katarina.kronlund@kronoby.fi, tfn. 040 7142 172